Pochody smrti, gestapo... Když to Čunek a jiní budou říkat, Češi zapomenou, jak hrozná byla válka, objevil komentátor

25.07.2017 7:40

Šéfkomentátor serveru Aktuálně.cz Jan Lipold ai přečetl rozhovor senátora a hejtmana Jiřího Čunka (KDU-ČSL) pro deník Právo a zhrozil se. Čunek prý v tomto rozhovoru pronáší věty, které lze vysvětlit v podstatě jen dvěma způsoby. A jedno vysvětlení je údajně horší než druhé.

Pochody smrti, gestapo... Když to Čunek a jiní budou říkat, Češi zapomenou, jak hrozná byla válka, objevil komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Jiří Čunek v rozhovoru pro deník Právo prohlásil, že jeho jako konzervativního politika nikdy neuvidíte pochodovat v průvodu na podporu sexuálních menšin Prague Pride. Tento průvod označil Čunek za pochod smrti pro tradiční rodinu, pro Evropu, pro celou civilizaci.

A právě nad těmito slovy se Lipold pozastavuje. „Buď Jiří Čunek neví, co to byly pochody smrti. Anebo spíš ví, ale je mu to jedno,“ kroutí hlavou nad Čunkovými slovy Lipold.

Celý komentář nalezete zde  

Klade si také otázku, proč se čeští politici dovolávají hrůz druhé světové války pokaždé, když chtějí něco zvlášť zdůraznit. Politici ČSSD a ODS hovořili o „noci dlouhých nožů“, když se protistrana ujala moci a začala měnit obsazení ministerstev k obrazu svému. Prezident Miloš Zeman mluvil o „super-holocaustu“, který nám hrozí od islamistů. Někdejší senátor Zdeněk Škromach mluvil o „spálené zemi“, kterou prý měla na svědomí Nečasova vláda. Taktiku spálené země přitom uplatńovali nacisté, když ustupovali z Ruska. Ničili tehdy všechno, co se jen trochu zničit dalo, pálili úrodu na polích, vyhazovali do vzduchu továrny, mlýny, zkrátka všechno, co se dalo.

A teď srovnává Jiří Čunek Prague Pride s pochodem smrti, což se Lipoldovi zdá absolutně přehnané. Může to dokonce vést až k tomu, že hrůzy druhé světové války, které byly opravdu děsivé, už lidem tak děsivé připadat nebudou.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

„Když se s ní spojené termíny používají jako – jistěže přehnané – příměry pro současné dění, zpětným obloukem to ona slova a zločiny, které nesou, zlehčuje. Ze začátku jazykově, ale čím je takových příkladů víc, tím se všechna ta ‚gestapa‘ vsakují z řeči do myšlení,“ uzavírá varovně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…