Pochopil jsem, že mám před sebou naprostého exota. Tak Paroubek zavzpomínal na setkání s novinářem Steigerwaldem

04.08.2018 13:20

Expremiér Jiří Paroubek, který se nyní jako nezávislý kandidát pokouší dostat do Senátu, se v komentáři pro server Aktuálně.cz rozepsal o komentátorovi Karlu Steigerwaldovi.

Pochopil jsem, že mám před sebou naprostého exota. Tak Paroubek zavzpomínal na setkání s novinářem Steigerwaldem
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

„Když jsem se kdysi sešel s Karlem Steigerwaldem při nějaké příležitosti u skleničky vína, pochopil jsem, že mám před sebou naprostého exota,“ vyznal se hned na úvod bývalý předseda ČSSD. Nešlo prý ani tak o to, že pan Steigerwald byl oblečen jako pestrobarevný papoušek, ale spíše o jeho  neustálou potřebu mít nějakého nepřítele, proti kterému by mohl táhnout do války.

„Když jsem si přečetl na včerejším Reflexu.cz poslední ukázku z jeho tvorby pod názvem: 'Jsou Hamáček a Zimola agenty nepřítele?', pochopil jsem, že tento muž se vůbec nezměnil. Není mi v posledních letech potěšením číst často jeho tvorbu a přiznám se také, že jeho duševní deviace mi příliš nescházejí, ale všeho moc je příliš. Skutečnost, že Steigerwald byl vyhozen z MF Dnes krátce po příchodu Andreje Babiše do společnosti, která vlastní toto médium, jen zesílila Steigerwaldovu paranoiu,“ popsal dále Paroubek.

Podle jeho slov Steigerwaldové a další hlupáci sní svůj sen o tom, jak obklíčí Babiše a izolují ho. „To, že se bez Babiše momentálně nedá vládnout, jim v jejich omezeném snění vůbec nevadí. To, že je riskantní pro další osud ČSSD, být s Babišem ve vládě, je také zřejmé. Ale nejriskantnější, co ČSSD mohla v nedávné minulosti udělat, bylo, že si do svého čela postavila neschopné lídry typu Sobotky a Chovance. Ti by ovšem Steigerwaldovi vyhovovali, protože jsou proti Babišovi,“ míní Paroubek.

Původní text ZDE.

A všímá si i toho, jak Steigerwald dokládá agentství Hamáčka a Zimoly tím, že oba podporují jeho kandidaturu do Senátu v Ostravě. „Na mou adresu se tento roztomilý normalizační autor vyjadřuje s výrazy jako například: ‚Nášlapná mina‘, ‚Časovaná puma‘, či ‚Originální inženýr‘ a blíže nespecifikovaně uvádí, že k takové hrůze, jako je má politická podpora ze strany Hamáčka a Zimoly, a také třeba Hanzela a zejména ostravské ČSSD nemělo dojít kvůli tomu, ‚co všechno ing. Paroubek vyvedl‘,“ říká Paroubek.

„Vzpomínám si, jak v jednom ze svých bludných článků o mé osobě použil Steigerwald osudnou větu zhruba v tomto smyslu: Budu jej napadat až do jeho konečné nápravy. Jak je vidět z jeho vlastního článku, má náprava ani po letech nenastala...“ uzavřel.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…