Pochvala pro Noru Fridrichovou. Od šéfa Rady ČT Matochy

06.09.2022 11:52 | Ze sítí

Publicista Pavel Matocha, předseda Rady České televize, hlasitě pochválil Noru Fridrichovou za to, jak se svým týmem připravila první poprázdninový díl pořadu 168 hodin. Díl, ve kterém pořádně vyčinila ministrovi průmyslu za STAN Jozefu Síkelovi za to, jak zvládá, či spíše nezvládá energetickou krizi.

Pochvala pro Noru Fridrichovou. Od šéfa Rady ČT Matochy
Foto: Archiv PM
Popisek: Pavel Matocha v šachové partii s legendárním mistrem světa Garrim Kasparovem

Současný šéf Rady České televize Pavel Matocha v minulosti pořad moderátorky Nory Fridrichové - 168 hodin - opakovaně kritizoval, což teď na sociální síti Facebook sám přiznává. Ale po shlédnutí reportáže o neschopnosti vlády Petra Fialy (ODS) řešit energetickou krizi, obrátil.

„Velmi dobrá reportáž České televize o vysokých cenách elektřiny a plynu a o nic nedělání vlády (reportáž konstatuje a dokumentuje, že vláda jen slibuje a slibuje, ale skutek utek). Speciálně zaměřeno na resortně zodpovědného ministra Síkelu (STAN), který totálně selhává (mj. také se ho v reportáži ptají, jak je možné, že říká závětrná elektrárna, místo závěrná, tu trapnou výmluva ministra Síkely si dejte dvakrát),“ doporučil Matocha.

„Několikrát jsem pořad 168 hodin Nory Fridrichové kritizoval, několikrát i Rada ČT konstatovala vážná pochybení v některých reportážích, ale zde je na místě pochvala. Toto je důležitá a velmi dobře připravená reportáž! Přesně tak má vypadat publicistika veřejnoprávního média - má se věnovat zásadním tématům, má být vyvážená a objektivní a nesmí být odfláklá,“ pokračoval šéf Rady ČT.

A celou svou promluvu uzavřel explicitně vyslovenou pochvalou.

„Tedy pochvala pro Noru Fridrichovou, pořad 168 hodin a Českou televizi,“ uzavřel.

Pavel Matocha promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…