Podělá se kavárna vzteky? Petr Žantovský zvolen do Rady ČTK

28.02.2018 14:45

Publicista a mediální expert Petr Žantovský byl zvolen do Rady ČTK. Dle mediální analytičky Ireny Ryšánkové získal na plénu Poslanecké sněmovny 86 hlasů ze 155 přítomných.

Podělá se kavárna vzteky? Petr Žantovský zvolen do Rady ČTK
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

Členy Rady ČTK volí plénum Poslanecké sněmovny. Volba je dvoukolová a Žantovský byl dnes jako jediný zvolen již v prvním kole. Do druhého kola jdou kandidáti Foltán (ANO), Gáborová (SPD), Pehr (KDU) a Táborský (Piráti). Zcela propadl někdejší poslanec KSČM Václav Snopek. „Žantovský 86, Foltán 74, Gáborová za SPD 73, Pehr (KDU) 39, Snopek (KSČM) 18, Štěpánková (ODS) 35, Táborský (Piráti) 39,“ informuje o přesných výsledcích Ryšánková.

Anketa

Odsuzujete vtipy Miloše Zemana o likvidování novinářů?

11%
89%
hlasovalo: 9291 lidí

Spolupracovník ParlamentníchListů.cz a Českého rozhlasu Petr Žantovský je důrazným kritikem českých veřejnoprávních médií, díky čemuž je terčem nevole některých částí politického spektra. Pravidelně ho kritizuje pořad Newsroom ČT24 či server Forum24. Nového člena rady největší české tiskové agentury naopak oceňují čtenáři ParlamentníchListů.cz za jeho komentáře v pravidelné rubrice „Týden v médiích“.

Žantovský je držitelem Medaile za zásluhy – státního vyznamenání, které mu roku 2017 udělil prezident republiky Miloš Zeman. V roce 2015 habilitoval v oboru masmediální studia na Fakultě masmédií Panevropské univerzity v Bratislavě, když obhájil práci na téma Mediální manipulace – nemoc české demokracie, a užívá tak titul docent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…