Podívejte se, jaký má volební štáb... Boj o Hrad. Franz vytáhl zásadní výhody Babiše

04.11.2022 13:58

V roce 2013 byl profesor Vladimír Franz jedním z prezidentských kandidátů. V prvním kole tehdy získal takřka 352 tisíc hlasů. Co s touto svou zkušeností říká na kandidaturu Andreje Babiše? Šéf hnutí ANO má podle Franze jednu velkou výhodu. Má proti sobě vládu Petra Fialy (ODS), která vlastně dělá kampaň za něj. Ale Babiš nespí. Na svou první cestu vyrazil do Ústeckého kraje.

Podívejte se, jaký má volební štáb... Boj o Hrad. Franz vytáhl zásadní výhody Babiše
Foto: Radim Panenka
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš rozjel prezidentskou kampaň v Ústeckém kraji

Profesor Vladimír Franz je jednou z osobností, která vstoupila do boje o Hrad. Franz usiloval o vítězství v první přímé volbě prezidenta v roce 2013. Tehdy získal takřka 352 tisíc hlasů, což představovalo 6,8 procenta odevzdaných hlasů.

Co říká na prezidentskou kandidaturu Andreje Babiše (ANO)? Svůj pohled na Babišův boj o Hrad nabídl na CNN Prima News.

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí
„Jedna věc je to, že to je jediný kandidát opoziční. Kdybychom tady měli všechny vládní kandidáty stejné, tak by to vypadalo jako nějaká kandidátka národní fronty za komunismu,“ vyjádřil svůj názor Franz.

Další Babišovou výhodou z pohledu hudebníka a absolventa práv je, že má osobní zkušenost s pobytem ve vrcholné politice.

„Ale musí na sobě zapracovat. Z hlediska jeho temperamentu. Určitě ano,“ pokračoval Franz.

„A pak je tady ještě jedna věc. I kdyby měl kouzelnou hůlku nebo kouzelný prsten nebo deset zlatých rybiček, tak by si v životě nemohl přát tak úžasný volební štáb, jaký má. A chcete vědět jaký? Vládu České republiky. Ta jeho kampaň se teď dělá sama,“ podotkl Franz.

Babiš po svém nedělním oznámení kandidatury vyrazil do Ústeckého kraje. Tradičně za seniory a pak do podniků s energeticky náročnou výrobou, které jsou momentálně v problémech. Aby naznačil, jak málo vláda lidem pomáhá, jak seniorům, tak podnikatelům.

„Porcelánka v Dubí je dobrým příkladem. Energeticky náročná výroba je závislá na plynu, který pohání její pece. Babiš navštíví vzorkovnu, výrobnu i prodejnu. Nechybí tradiční selfie se zaměstnanci, kteří o to projeví zájem. Většinou jde o ženy středního věku. ... Babiš si v glazovně povinně vyzkouší glazování podtácků a ve skladu ho zaujmou hrnečky s logem jednoho z dodavatelů energií. Firma dělá zakázku pro německého zákazníka. ‚Já se s tím vyfotím a udělám reklamu, že děkujeme za drahou elektřinu,‘ hrne se předseda ANO k paletě s hrnky,“ napsal server SeznamZprávy k Babišovu pochodu na Hrad.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…