Podívejte se, jaký známý umělec podpořil Marka Bendu

21.10.2013 7:12

Marek Benda z ODS rozjel svou kroužkovací kampaň, aby přeskočil stranické kolegy, kteří jsou na kandidátce před ním. Z průzkumů preferencí se předpokládá, že z pražské ODS se dostanou do sněmovny přibližně 4 lidé. Novinky.cz píší, že Benda je na desátém, v podstatě nevolitelném místě kandidátky. Podporu Bendovi vyjádřil třeba exsenátor, herec a ředitel vinohradského divadla Tomáš Töpfer.

Podívejte se, jaký známý umělec podpořil Marka Bendu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

V ODS bude kroužkování rozhodovat o osudech řady kandidátů. Nepříznivé průzkumy totiž naznačují, že do sněmovny se tentokrát z kandidátek ODS dostane jen málo lidí. Proto podle Novinek.cz mnozí rozjeli kroužkovací kampaň. Jejich šanci prý zvýší každé zakroužkování.

Marek Benda je v Parlamentu už od roku 1993 a nyní kandiduje z desátého místa. Novinky.cz připomínají, že před třemi lety kandidoval až ze sedmnáctého místa a v preferenčních hlasech se mu podařilo přeskočit na šesté. Není tedy divu, že na kroužkování spoléhá i letos.

Benda ve snaze získat pro sebe další hlasy podle Novinek.cz rozeslal svým přátelům a známým SMS: „Přátelé, kamarádi, rozhodl jsem se kandidovat až na 10. místě, abych zjistil, zda mám ve svém boji proti levici stále důvěru lidí. Budu vděčný za každé slovo podpory ve vašem okolí. Děkuji, Marek.“

Voliče se Benda snaží oslovit i na svých internetových stránkách, kde uveřejnil článek s názvem „Kroužkujte Marka Bendu!“. Benda se těší podpoře například šéfa senátorů a člena Grémia ODS Jaroslava Kubery nebo exsenátora a ředitele vinohradského divadla Tomáše Töpfera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…