Podívejte se na ty „válečné zbohatlíky.“ Máme zdroje. Šmarda drsně vstoupil do debaty o důchodech

05.02.2023 14:14 | On-line

V druhé části Partie na CNN Prima New proběhla slovní bitva o dalším osudu šéfa hnutí ANO. V této debatě sehráli hlavní roli poslankyně ODS Eva Decroix a poslanec ANO Aleš Juchelka. Předseda ČSSD Michal Šmarda to chvíli sledoval a nakonec celou tuto rozpravu utnul. Došlo i na debatu o Tchaj-wanu. Hosté se shodli, že je dobré udržovat styky s Tchaj-wanem, a to i na politické rovině. Došlo i na důchodovou reformu, o kterou hosté svedli další slovní souboj.

Podívejte se na ty „válečné zbohatlíky.“ Máme zdroje. Šmarda drsně vstoupil do debaty o důchodech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Michal Šmarda

V druhé hodině nedělní Partie na CNN Prima News se setkali Eva Decroix (ODS), Jan Lacina (STAN), Aleš Juchelka (ANO) a Michal Šmarda (ČSSD).

Decroix a Lacina se v úvodu pořadu shodli, že zvolený prezident Petr Pavel dělá dobře, když je aktivní. Juchelka zopakoval, že Petru Pavlovi poslanci ANO napíšou dopis a v něm ho upozorní, že je třeba řešit domácí problémy, problémy českých občanů.

Moderátorka poté nastolila diskusní téma k budoucnosti Andreje Babiše. Juchelka zdůraznil, že to je vnitřní záležitost ANO a především samotného Andreje Babiše, za něhož nemůže mluvit.

Decroix poznamenala, že kdyby Babiš odešel ze Sněmovny, vlastně to nebude poznat. „Pan poslanec Babiš má za sebou, pokud jde o poslaneckou práci, jednu velkou a třikrát podtrženou nulu,“ podotkla Decroix.

Juchelka zopakoval, že jde o vnitřní záležitost hnutí ANO.„ Já myslím, že teď je čas zakopávat ty příkopy, je to především na premiérovi Petru Fialovi, který o voličích Andreje Babiše mluvil jako o nedemokratech.“

„Já se tady musím ohradit. Petr Fiala nikdy neřekl, že to nejsou demokraté, on jen řekl, že se spojil extremismus s populismem,“ ohradila se Decroix.

Juchelka trval na tom, že premiér Petr Fiala prohluboval příkopy ve společnosti a teď by měl pracovat na jejich zakopání.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

naše vláda pracuje velice koordinovaně, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepejsek52 , 05.02.2023 18:15:02
zatímco ministr práce nám umožní pracovat do smrti, ministr zdravotnictví zajištuje, že to vlastně nebude ani tak dlouho

|  8 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…