Podle bookmakerů volby vyhraje ČSSD. Do sněmovny se dostane i Babišovo ANO

05.09.2013 15:16

Sázkové kanceláře podle očekávání necelé dva měsíce před sněmovními volbami tipují ČSSD jako jejich vítěze. Věří také, že se do sněmovny dostane i hnutí Ano podnikatele Andreje Babiše, které by mohlo svést těsný souboj s prezidentskou Stranou práv občanů - zemanovci (SPOZ). Vyplývá to z kurzů společností Sazka, Fortuna a Maxi-Tip k 5. září.

Podle bookmakerů volby vyhraje ČSSD. Do sněmovny se dostane i Babišovo ANO
Foto: ČSÚ
Popisek: Mapka výsledků krajských a senátních voleb 2012

Sociální demokraté jsou podle bookmakerů v podstatě jistými vítězi voleb díky kurzům 1,02 či 1,03:1. O druhou příčku by se měly poprat KSČM a TOP 09 ve spolupráci se hnutím Starostů. Sazka jejich šance na vítězství označila za rovnocenné (kurz 11:1), ve vzájemném duelu ale věří více straně Karla Schwarzenberga, stejně jako další dvě sázkové kanceláře. Ty ale stanovily lepší kurz na vítězství pro TOP 09 a STAN.

Podobně bookmakeři vidí duel mezi SPOZ a ANO. Podle Fortuny bude jejich výsledek vyrovnaný, podle Sazky v něm má stále o něco více navrch Babišovo hnutí, i když od minulého týdne tato sázková kancelář vyhlídky obou uskupení sblížila. Fortuna, jejíž kurzy jsou identické s kanceláří Maxi-Tip kvůli jejich propojení, nicméně ve shodě se Sazkou stanovila pro Ano 2011 lepší kurz v nabídce na vítěze voleb.

U ODS je možné vsázet na to, zda se vůbec dostane do sněmovny

Dříve nejsilnější vládní strana ODS se v nabídce Fortuny dostala na rozdíl od ČSSD, KSČM a TOP 09 mezi uskupení, u nichž je možné si vsadit na to, zda se vůbec dostanou do sněmovny. Možnost, že by občanští demokraté volby vyhráli, je podle Sazky dokonce srovnatelná s vyhlídkami KDU-ČSL a SPOZ. Fortuna je k ODS milosrdnější, v žebříčku možných vítězů voleb jí určila 5. příčku za Babišovým hnutím.

Kurzy vesměs až na vyhlídky tohoto uskupení odrážejí výsledky průzkumů voličských preferencí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…