Podle průzkumu je většina Čechů pro povinnou vojnu. Zavést ji chce i Sobotka

11.03.2015 11:22

Většina Čechů je pro opětovné zavedení povinné vojenské služby. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes s odvoláním na exkluzivní průzkum, který pro ni vypracovala agentura Stem Mark.

Podle průzkumu je většina Čechů pro povinnou vojnu. Zavést ji chce i Sobotka
Foto: www.nato.int
Popisek: Vojáci NATO

Z průzkumu vyplývá, že povinnou vojenskou službu by zavedlo 63 % Čechů. A možná trochu překvapivě i mladí lidé, kterých by se povinná vojna týkala především. „S jejím zavedením souhlasí přes sedmdesát procent mladších ročníků, což je nejvíce ze všech věkových kategorií,“ cituje list analytika zmíněné agentury Jaroslava Ovesného.

Deník ale upozorňuje na to, že Ministerstvo obrany, které v těchto dnech dokončuje návrh nového branného zákona, se zavedením povinného vojenského výcviku nepočítá. Vládě prý nejspíš předloží jen návrh na znovuzavedení odvodů.

Jenže současný kabinet možná nakonec přitvrdí. Alespoň se tomu zdají nasvědčovat premiérova slova: „Nastal čas začít se vážně zamýšlet nad tím, jak se bude náš stát bránit případnému útoku. Kdo jej bude bránit po dobu, než přijdou na pomoc spojenci. V současné době dvacetitisícová armáda není schopna ubránit naše území. Nemáme vycvičené zálohy. Nezbývá, než znovu naučit mladé muže používat zbraně k obraně státu. Tedy v nějaké formě obnovit základní vojenskou službu, například na tři měsíce,“ řekl listu Bohuslav Sobotka.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…