Podle řeckého ministra "fašisté" z Kyjeva utlačovali krymské Řeky

17.04.2015 20:30

Řecká menšina na Krymu byla vystavena útokům "fašistické ukrajinské vlády", ale nyní jsou řecké rodiny na poloostrově pod ochranou ruských vojáků. V rozhovoru, který zveřejnil ruský server Gazeta, to prohlásil řecký ministr obrany Panos Kammenos.

Podle řeckého ministra "fašisté" z Kyjeva utlačovali krymské Řeky
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Na Krymu žije od 18. století řecká menšina, po rozhodnutí diktátora Josifa Stalina o jejich deportaci koncem druhé světové války jich nyní na Krymu zůstalo jen několik tisíc. Podle Kammenose je dnes jejich úkolem stát se prostředníky mezi Ruskem na jedné straně a Evropskou unií a NATO na straně druhé.

"Řecké obyvatelstvo na Krymu mělo vždy těsné svazky s místními Rusy. Patříme ke stejné církvi, věříme ve stejné hodnoty. Rusko proto nemohlo neochránit Řeky od ukrajinské fašistické vlády," uvedl řecký ministr.

Kammenos se v Moskvě účastní každoroční bezpečnostní konference, kterou ale západní účastníci letos ignorovali. Ministr, kterého do koaliční řecké vlády vyslala pravicová nacionalistická strana Nezávislí Řekové, je podle serveru Gazeta na konferenci jediným západním hostem.

Řecká vláda se snaží udržovat těsné vztahy s Ruskem a důrazně se staví proti západním sankcím uvaleným na Rusko po ruské anexi Krymu a proruském povstání v Donbasu. Premiér Alexis Tsipras minulý týden v Moskvě zopakoval, že jeho země se sankcemi nesouhlasí a pokusí se zablokovat jakékoli snahy o jejich další zpřísnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…