Podpora knížete? Politická chyba ODS, myslí si poslanec Šťastný

23.01.2013 18:51

ODS podpořila v nadcházejícím druhém kole prezidentské volby Karla Schwarzenberga, předsedu TOP 09. Podle poslance za ODS Borise Šťastného to ale nebyl šťastný krok. „Vzhledem k tomu, jak se Schwarzenberg vůči občanským demokratům vymezoval, nemohu s jeho podporou souhlasit,“ uvedl poslanec v Impulsech Václava Moravce.

Podpora knížete? Politická chyba ODS, myslí si poslanec Šťastný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

 

Právě TOP 09 totiž podle jeho názoru ODS velmi ublížila. „Ustupovali jsme tlakům z jejich strany, ať už se jednalo o projekt sKaret či zvyšování daní. Značně nás politicky poškodila a voličské jádro nás z velké části opustilo kvůli ní,“ dodal.

Vliv prezidenta bude sílit

Ať už však prezidentské volby dopadnou jakkoliv, jedno je podle Šťastného jisté – zavedení přímé volby postupně povede k posílení prezidentského úřadu a politického vlivu prezidenta. „Počítám s tím, že se Česká republika bude přibližovat poloprezidentskému systému. Prezident získá více pravomocí,“ myslí si. Osobně by ale radši zůstal někde na půli cesty.

Politickou scénou v uplynulých dnech zmítá amnestie udělená prezidentem republiky Václavem Klausem. Dle mínění Šťastného je ale hysterie vyvolaná interpretací médií a nikoliv skutečnými dopady. „Považuji ji za legitimní krok prezidenta republiky, není to politická chyba ani Klausova, ani Nečasova. Je jen mediálně přehnaná,“ nechal se slyšet. A časem mu prý dají určitě za pravdu i ostatní.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…