Podporu ČSSD v prezidentské volbě Švejnar zřejmě odmítne

02.05.2012 21:17

Možný budoucí prezident ekonom Jan Švejnar má údajně ve středu večer oznámit lídrovi sociální demokracie Bohuslavu Sobotkovi, že o podporu jeho strany v prezidentské volbě nestojí. Pro ČSSD by takový krok znamenal krach prezidentských debat, které odstartují už ve čtvrtek.

Podporu ČSSD v prezidentské volbě Švejnar zřejmě odmítne
Foto: cssd.cz
Popisek: Jan Švejnar

„Švejnar se večer sejde se Sobotkou a oznámí mu, že nebude kandidovat s podporou ČSSD,“ řekl Právu zdroj z největší opoziční strany. Podle něj je výhodnější nezávislá pozice. Tahle podpora by totiž v prezidentském klání byla spíše přítěží.

Sociální demokracie přitom první debatu pořádá už ve čtvrtek. Té se měl Švejnar zúčastnit s dalším možným uchazeč o Hrad - Jiřím Dienstbierem. „Celý koncept debat a rozhodování o prezidentském kandidátovi skončil v koši,“ soudí pro Právo zdroj z ČSSD.

Předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka na dotaz Práva uvedl, že nemá indicie o tom, že by se Švejnar chystal dát jeho straně košem. „Žádné indicie nemám, Jan Švejnar již před časem potvrdil účast na Diskusních arénách ČSSD s Jiřím Dienstbierem,“ uvedl.

Sobotka ale doufá, že se Švejnar nezachová jako předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS), která nakonec vstup do prezidentského klání odmítla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…