Podvod těsně před volbami. Falešný „Fico“ tahá z lidí peníze. Někteří naletěli

28.01.2020 20:55

Předsedu nejsilnější slovenské vládní strany Směr Roberta Fica velmi znepokojuje, že na Facebooku před blížícími se únorovými parlamentními volbami někdo zneužívá jeho jméno k vylákání peněz od obyčejných lidí. Na svém Facebooku proto veřejnost upozorňuje na tento podvod, jelikož narazil na případ, kdy falešnému účtu už jedna uživatelka v domnění, že jde o skutečného Fica, skutečně peníze poslala.

Podvod těsně před volbami. Falešný „Fico“ tahá z lidí peníze. Někteří naletěli
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý premiér Slovenska Robert Fico

Anketa

Chcete zrušit Českou televizi?

94%
6%
hlasovalo: 46897 lidí
Bývalý slovenský premiér Fico upozornil, že falešný účet pod jeho jménem i s jeho fotografií občanům rozesílá informace o novém programu financování pro občany, s jehož pomocí se snaží z lidí vylákat peníze. „Zneužívání důvěry lidí je podle mého názoru nejhorší lidský hyenismus. O to víc, když jsou v obtížné životní situaci, která může mít vliv na každého z nás,“ dodal znechuceně k ofoceným falešným zprávám, které od něj někteří uživatelé v těchto dnes dostávají.

Falešný Ficův profil prosí občany například „o podporu na program pomoci při financování, které zavedlo Slovensko ve spolupráci s Evropskou unií a jehož cílem je půjčovat peníze všem krajanům, aby jim pomohly vyřešit některé problémy a jiné potřeby“.

Kolik lidí se podvodníkovi podařilo oklamat, se přesně neví. Na podvodné jednání Fica upozornila zatím jedna žena, která byla oklamána. „Paní Mária Tatranská byla kontaktována falešnými zprávami na Facebooku s mojím jménem. Byla jí nabídnuta finanční půjčka v nouzi, a to s ohledem na rychlou finanční odplatu,“ uvedl.

„Řekla mi svůj příběh, který mě lidsky zabolel a donutil okamžitě jednat. Hned jsem ji kontaktoval a celé jsme to vyřešili společně,“ doplnil předseda strany Směr.

Závěrem vzkázal všem, kteří by byli tímto falešným účtem s jeho jménem kontaktováni, aby mu to oznámili, aby mohl podniknout právní kroky a zabránil dalšímu podvodu.


 

 


 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …