Podvody kvůli letadlu na olympiádu? Poslanci prý byli zděšeni, co jim sportovci vykládali

07.09.2021 22:27

Olympionici na dnešním uzavřeném jednání před poslanci potvrdili, že Český olympijský výbor (ČOV) podváděl při tvorbě zasedacího pořádku z leteckého speciálu do Tokia, informovala o tom předsedkyně podvýboru Věra Procházková (ANO).

Podvody kvůli letadlu na olympiádu? Poslanci prý byli zděšeni, co jim sportovci vykládali
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Věra Procházková (ANO)

„Byl tam velký rozdíl v tom, co říkali sportovci a co říkali představitelé olympijského výboru. Sportovci říkali, že se manipulovalo se zasedacím pořádkem. Podle toho, co říkali, a bylo jich dost, těch lidí, co v tom letadle seděli a kteří to tvrdili, to tak bylo,“ řekla Procházková.

Původní zdroj ZDE.

Podle předsedy Národní sportovní agentury Filipa Neussera se sportovci v tvrzení postavili proti Českému olympijskému výboru (ČOV). Záměrem výboru mělo být uchránit před karanténou sportovce, kteří seděli blízko nakaženého lékaře Vlastimila Voráčka.

„Dnes v Poslanecké sněmovně olympionici potvrdili, že se v Tokiu se zasedacím pořádkem podvádělo a že jsem mluvil pravdu. Neočekávám od pana Kejvala omluvu. Chtěl bych, aby se konečně omluvil těm sportovcům,“ uvedl po jednání poslanců Neusser.

V úterý byli na jednání sněmovního podvýboru pro sport mimo jiné trenér Simon Nausch či beachvolejbalistka Barbora Hermannová.

Sněmovní podvýbor považuje vyšetření této události ze strany ČOV za nedostatečné. „My jsme jim (ČOV, pozn. red.) doporučili, aby znovu tu kauzu prošetřili. Podle nás, co jsme tam slyšeli, ty informace nebyly správné. Hlavní je, aby si z toho vzali ponaučení na zimní olympijské hry,“ uvedla jeho předsedkyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…