Pohled na přelidněnou náplavku rozzuřil zaměstnance ČT. Sám měl covid. A nakupující nešetřil

24.10.2020 18:51

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) doporučil, aby se teď vzhledem k epidemiologické situaci nekonaly trhy na pražské náplavce. ČTK připomíná, že na rozdíl od jara, kdy bylo konání trhů zakázáno, jsou teď povoleny. Primátor žádal pořadatele o pozastavení trhů. Ty se však přesto konaly. A na sociálních sítích to vzbudilo nemalý rozruch.

Pohled na přelidněnou náplavku rozzuřil zaměstnance ČT. Sám měl covid. A nakupující nešetřil
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Lidé využili slunečné počasí a i přes trvající epidemii koronaviru vyrazili k Vltavě

Vedení Prahy žádalo, aby se teď nekonaly trhy na náplavce, ale pořadatel nevyhověl. Nezafungovaly ani opakované apely premiéra Andreje Babiše, aby lidé opravdu zůstávali doma a omezili veškeré kontakty. Pořadatelský spolek Archetyp ale neustoupil. Trhy se konaly a návštěvnost byla hojná, epidemii navzdory. Předseda spolku Jiří Sedláček oznámil, že všechna epidemiologická opatření byla dodržena.

Novinář z České televize Jiří Hynek, který sám prodělal koronavirus, poslal lidem nakupujícím na trzích vzkaz. „Dnešní náplavka. Myslím, že tihle ‚nakupující‘ budou nakonec velmi překvapeni, pokud by náhodou byl vyhlášen zákaz vycházení...“ konstatoval.

Politolog Jiří Pehe si položil otázku, jak mohlo být toto hemžení lidu povoleno. „Pražská náplavka, kde jsou dnes farmářské trhy, vypadá jako hemžení v klubu Techtle Mechtle. Jak to v situaci, kdy jsme prakticky nejvíce nakaženou zemí na světě, mohli povolit?“ ptá se.

Trhy a koronavirus

Trhy a koronavirus

Novinář z Hospodářských novin Martin Ehl taktéž nemlčel. Obul se do pražského primátora i do Pirátů a sdělil jim, že takto Andreje Babiše (ANO) neporazí.

„Neměl by Zdeněk Hřib z Pirátské strany místo pózování v nemocnici řídit hlavní město? Jak je tohle možný povolit? V jiných městech v Česku jsou venkovní trhy zakázané. Takhle toho Babiše, Ivane Bartoši, neporazíte,“ obrátil se na šéfpiráta.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Trhy a koronavirus

Ekonom Pavel Kohout spoluobčany požádal, ať pak nenadávají na vládu, když se nakazí na takovéto hromadné akci. „Vážně nejsem fanoušek Babiše ani Prymuly, ale kdo se tam nakazí, ať na tyhle dva prosím pěkně nenadává. Vláda nemůže za to, koho si necháte prskat do obličeje,“ pravil ekonom.

Pražské trhy a koronavirus

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…