Pokousal Zemanova vojáka. Hradní stráž řešila drsný incident

14.03.2021 20:41

Neznámý muž přelézal přes plot k Miloši Zemanovi. Prý se divil, proč je na Pražském hradě zavřeno. Neodradili ho ani vojáci se samopaly. Nakonec je ještě pokousal.

Pokousal Zemanova vojáka. Hradní stráž řešila drsný incident
Foto: Hana Brožková
Popisek: První otevření Pražského hradu veřejnosti před jeho uzavřením v důsledku pandemie koronaviru. Obnovilo se také střídání stráží

Veselý incident se podařilo natočit průvodcům, kteří v tom okamžiku právě vysílali živý přenos procházky Prahou pro cizince, kteří se v současnosti nemůžou do České republiky podívat. Na záběrech kamery je vidět, jak muž chvíli stojí před branou a posléze se rozhodne ji přelézt.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

„Co jsem slyšel, tak říkal ‚proč to tu máte zavřený?‘ Asi při smyslech nebyl, když lezl přes plot. Vojáci mu říkali, ať sleze dolů, ale slezl dolů na špatnou stranu, kam neměl,“ uvedl autor videa, průvodce Jan Pechač.

K přelezení do prostor Pražského hradu se vyjádřila i hradní stráž. Její mluvčí Jiří Havel potvrdil: „V 16.27 se k Bráně gigantů dostavil muž středního věku, který následně začal přelézat po sloupu k jedné ze soch. Byl vyzván strážným, ať toho zanechá. Na výzvy nereagoval a vylezl až nahoru k soše. Po nějaké době strávené u sochy seskočil do prostor střeženého I. nádvoří Pražského hradu. Zde byl zadržen strážným a přivolanou hotovostní skupinou vojáků hradní stráže.“

Muže od téměř akrobatického kousku neodradily ani vojenské samopaly. Podle dostupných informací zvládl muž při zadržení dokonce ještě jednoho z vojáků pokousat. Vojenská policie již muže údajně stíhá za spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…