Polčák se hájí: Nemyslel jsem svůj tweet tak, že prezident zemře, ale že díky přírodě změní názor

28.09.2019 13:47

Europoslanec za hnutí STAN Stanislav Polčák se vyjádřil v rozhovoru pro Novinky.cz ke svému výroku ohledně úmrtí prezidenta Miloše Zemana. „Výrok o tom, že příroda vyřeší prezidenta Miloše Zemana, neznamenal, že si přeji jeho smrt,“ uvedl Polčák, jenž se rozhodně nemíní za svá slova omlouvat.

Polčák se hájí: Nemyslel jsem svůj tweet tak, že prezident zemře, ale že díky přírodě změní názor
Foto: JoK
Popisek: Stanislav Polčák

Polčák v rozhovoru pro Novinky.cz mimo jiné komentoval okolnosti vzniku tweetu o tom, že by o osudu prezidenta Miloše Zemana měla rozhodnout příroda. „Ten tweet jsem psal v rozčilení. Pan prezident velmi často mění své názory. Tak jsem doufal, že se mu rozbřeskne a změní názor a vzpomene si na svůj předvolební slib, že premiérovi nedá abolici,“ podotkl Polčák s tím, že jiná interpretace ho nenapadla.

„Ten, kdo mě zná, ví, že si ničí smrt nepřeju. To není metoda politického boje. To, že pan prezident často mění názory, to je nepochybné. Příroda je mocná čarodějka. Věřím, že v případě prezidenta by mohla zapůsobit tak, že by změnil názor,“ zopakoval znovu Polčák. Rozhodně se prý nechtěl zviditelnit, jen byl rozčílen ohledně abolice. 

„Mrzí mě, že to někteří lidé pochopili tímto způsobem, lituji toho. Ale nemůžu se omlouvat za něco, co jsem tak nemyslel,“ podotkl pak rovněž ke svému výroku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…