Polepším se, slíbil kanadský premiér Gretě Thunbergové

28.09.2019 18:28

Kanadský předseda vlády Justin Trudeau se setkal s mladou švédskou aktivistkou Gretou Thunbergovou. Stejně jako jiným světovým lídrům i kanadskému premiérovi Thunbergová vynadala, že pro ochranu klimatu nedělá dost. A Trudeau dal mladé aktivistce bezezbytku za pravdu.

Polepším se, slíbil kanadský premiér Gretě Thunbergové
Foto: Repro Youtube
Popisek: Klimatická aktivistka Greta Thunbergová

Server britského deníku The Guardian přinesl zprávu o setkání kanadského premiéra Justina Trudeau s šestnáctiletou švédskou bojovnicí za lepší klima Gretou Thunbergovou. Ta na půdě OSN vyčetla politikům, že jí zničili dětství a nařídila jim, aby začali bojovat proti globálnímu oteplování, protože pokud nezačnou, tak jim to mladá generace neodpustí.

Stejným způsobem prý promlouvala do duše i kanadskému premiérovi na osobním setkání. Na následné tiskové konferenci oznámila, že ani Justin Trudeau nedělá v boji za zlepšení klimatu dost.

Moje poselství všem politikům z celého světa je stejné. Jen poslouchejte a jednejte podle dnešních vědeckých poznatků,“ řekla po setkání s kanadským předsedou vlády aktivistka.

Kanadský premiér dal švédské studentce za pravdu a přislíbil, že se polepší. Přislíbil, že vydá finanční prostředky potřebné k vysazení dvou miliard stromů. „Naprosto s ní souhlasím. Musíme udělat více,“ poznamenal předseda vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…