Policejní důstojník: Z 89 případů násilí 82 spáchali migranti. Tvoří třetinu vězňů. Obětujeme naše ženy a děti

17.08.2016 10:46

Norský policejní inspektor Thomas Utne Petterson se velmi otevřeně vyjádřil k problému migrace a xenofobie. Vysoká kriminalita uprchlíků podle jeho názoru do značné míry ospravedlňuje obavy lidí z migrace. Petterson také připustil, že rostoucí migrace vede k většímu počtu znásilnění.

Policejní důstojník: Z 89 případů násilí 82 spáchali migranti. Tvoří třetinu vězňů. Obětujeme naše ženy a děti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Pettersonův text je reakcí na článek filozofa Haugesunda Avise, který mimo jiné označil norskou společnost za stále chladnější, cyničtější a rovněž xenofobnější. „Já souhlasím s tím, že Norsko má jako bohatá země etickou i morální povinnost pomáhat uprchlíkům. Nesdílím však názor, že obavy z migrantů mají něco společného s cynismem. Jistá míra xenofobie je vzhledem k vysoké kriminalitě mezi uprchlíky racionální a opodstatněná,“ míní Petterson.

Policejní inspektor jako důkaz svého tvrzení uvádí, že v loňském roce on sám podepsal 2600 dokumentů nutných pro zadržení pachatelů, z nichž bylo 2200 přistěhovalců. „Žadatelé o azyl jsou také ve zvýšené míře zodpovědní za případy znásilnění. Letos na jaře znásilnili tři Syřané dvě norské děti. V létě se stejného trestného činu dopustil afghánský žadatel o azyl. Nesouhlasím v žádném případě s tím, že obavy lidí z migrantů jsou neopodstatněné.“

Celý text v norštině je ZDE.

Statistika podle Pettersona hovoří jasnou řečí. „Ve věznici v Ullersmo tvořili přistěhovalci třetinu zdejšího osazenstva. O dva roky později to bylo již padesát procent. Takový nárůst by ve většině jiných oblastí vedl ke snahám vše pečlivě vyšetřit. V Norsku se tak ovšem bohužel neděje,“ konstatuje Petterson s tím, že nejrizikovější skupinou migrantů jsou mladí muži, kterých je přitom mezi žadateli o azyl v Norsku minimálně 80 %.

„Za pozornost také stojí průzkum uskutečněný v Oslu, podle kterého mají devět z deseti případů násilí na dětech na svědomí migranti. Někteří tvrdí, že toto číslo je přehnané. Já k nim však nepatřím. V posledních letech jsem se setkal s 89 případy domácího násilí, z nichž 82 spáchali migranti. Platná legislativa přitom ani neumožňuje odebrat sociální dávky usvědčeným kriminálníkům. Dokonce dostávají peníze, i když žijí v zahraničí. Je tento stav dál udržitelný?“ podivuje se policista.

Pettersonova kritika směřuje hlavně k norským politikům, kteří prosazují přistěhovaleckou politiku otevřených dveří. „Ženy a děti jsou obětovány na oltář přistěhovalecké politiky našeho státu. Všichni politici se v loňském roce dohadovali o tom, kolik přesně by mělo Norsko přijmout migrantů. Kdyby ovšem žili v realitě, tak by věděli, že větší množství migrantů zákonitě vede ke zvýšení počtu znásilnění a dalších trestných činů,“ tvrdí Petterson.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…