Policejní prezident Tuhý: Pokud zmírníme stupeň ohrožení, mohlo by to přilákat teroristy

01.04.2018 18:45

V Česku bude zatím nadále platit první stupeň ohrožení terorismem. Znamená to, že je ve službě víc policistů, kteří se zaměřují na místa, kde se schází velký počet lidí. Jde třeba o nádraží, obchodní centra nebo velké kulturní akce, řekl ČTK policejní prezident Tomáš Tuhý. První stupeň v Česku platí dva roky, vyhlášen byl 22. března 2016.

Policejní prezident Tuhý: Pokud zmírníme stupeň ohrožení, mohlo by to přilákat teroristy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Česká vláda první stupeň ohrožení terorismem, který znamená bdělost, vyhlásila po teroristických útocích na metro a letiště v Bruselu. Čtyřstupňový varovný systém ohrožení terorismem zavedla v lednu 2016 jako reakci na útoky v Paříži, při kterých v předchozím roce zemřelo 147 lidí.
 
Za poslední dva roky se v Evropě stalo několik dalších teroristických útoků i v sousedních zemích, což podle Tuhého může znamenat určitá rizika a nesmí se nic podcenit. „Jsme v roce 2018 a máme tady další útok ve Francii. Obava je, že pokud by se utlumila tato opatření, tak by to mohlo někoho inspirovat a mohlo by se něco uskutečnit,“ vysvětlil Tuhý důvody, proč stav bdělosti pořád trvá.
 
Běžná opatření jsou nyní o Velikonocích ještě posílena. V ulicích je o několik set policistů více, ve větších městech jsou vyzbrojeni dlouhými zbraněmi. Policisté se soustřeďují například na kostely či velikonoční trhy, které se konají po celé zemi.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…