Policejní prezident přislíbil 50 nových policistů pro Šluknovsko

20.10.2011 11:47

Policejní prezident Petr Lessy na jednání v Rumburku starostům přislíbil pro Šluknovský výběžek 50 nových policistů. Prozatím posílí hlídkovou službu ve Varnsdorfu, do budoucna budou základem slíbené speciální pořádkové jednotky se 170 členy, která by měla v Ústeckém kraji postupně vzniknout.

Policejní prezident přislíbil 50 nových policistů pro Šluknovsko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ve Varnsdorfu

Lessy byl naposledy ve Šluknovském výběžku 25. srpna. V regionu začalo působit 50 mužů z policejních pořádkových jednotek z Prahy či Brna. Ty podle policejního prezidenta v regionu zatím ještě zůstanou. Kladně to hodnotí i starosta Varnsdorfu Martin Louka (Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst).

"Určitě se zvýšilo bezpečí a pocit bezpečí. Chápeme, že to ale není napořád. Proto vítáme vznik pořádkové jednotky," řekl novinářům Louka.

Policejní prezident také starostům přislíbil, že bude za nimi do Šluknovského výběžku jezdit pravidelně jednou za měsíc nebo měsíc a půl. Garantoval také udržení stávajícího počtu policistů v hlídkové službě.

V celém Šluknovském výběžku se zvýšila kriminalita, místní se necítí bezpečně a spojují tuto situaci s příchodem nových Romů do regionu. Aktivní protesty starousedlíků v srpnu vyprovokovala potyčka, kdy asi 20 Romů údajně napadlo mnohem menší skupinku místních cestou z diskotéky v Rumburku. Od té doby ve Varnsdorfu obyvatelé pravidelně protestovali, dvakrát místní pořádali protestní shromáždění v Rumburku.

Čtěte:

Paneláky hrůzy, kde bydlí Romové. Sem opravdu nejezděte

Starosta se bojí, že od státu nemůže čekat nic

V Josefově zabránila petice v prodeji kasáren. Lidé se báli ghetta

reklama

autor: par, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…