Policie má auta za miliardu, která nepoužívá. Ještě z dob Langera

16.04.2012 21:05

V Hradci Králové stojí desítky úplně nových policejních aut. Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) navíc upozornil na to, že koupě 3500 aut z doby Ivana Langera nebyla výhodná. Vozidla vyšla na více než jednu miliardu, nyní ale stojí na parkovištích bez užitku.

Policie má auta za miliardu, která nepoužívá. Ještě z dob Langera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý místopředseda ODS a exministr vnitra Ivan Langer

"Některé nově pořízené osobní automobily nebyly využívány vůbec," potvrdil tuto informaci serveru Aktuálně.cz mluvčí NKÚ Jaroslav Broža. Dokládá to případ z Hradce Králové, kde za vysokou zdí stojí desítky nových policejních aut, jež nikdo nepoužívá.

Nákup 3500 aut proběhl v době, kdy byl ministrem vnitra Ivan Langer. Vozidla vyšla na skoro 1,3 miliardy korun, což je podle NKÚ příliš vysoká částka. Navíc se cena v průběhu let měnila. Před čtyřmi lety vyšla jedna škodovka na 438 tisíc, loni, kdy smlouva skončila, to bylo už jen 251 tisíc korun.

"My jsme tato vozidla chtěli, dodavatel měl povinnost je vyrobit a my jsme měli povinnost za ně zaplatit a s dodavatelem byla uzavřena smlouva na 3500 kusů vozidel," uvedla stručně mluvčí policejního prezidia Veronika Hodačová.

Podle NKÚ však v Jihomoravském nebo Plzeňském kraji stojí nevyužito 86 aut. Na prezidiu jich stojí nejméně sto, Hradec je na tom podobně. I když mluvčí Libuše Holá tvrdí opak, hlídači parkoviště serveru potvrdili, že vozidla zde stojí nepoužitá už několik měsíců.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…