Policie nacvičovala na Smíchově opatření při teroristickém útoku

18.06.2019 20:23

Pražská policie dnes v noci společně se záchranáři a hasiči nacvičovala v obchodním centru na Smíchově opatření při teroristickému útoku, uvedla ČTK.

Policie nacvičovala na Smíchově opatření při teroristickém útoku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Praha

Část nácviku se uskutečnila i ve Fakultní nemocnici v Motole. Policejní mluvčí Tomáš Hulan akci označil za největší taktické cvičení, které pražské policejní ředitelství pořádalo. Účastnilo se ho i zhruba 1 100 figurantů.

Hlavním cílem cvičení bylo vyzkoušet si a prověřit taktické postupy, součinnost a spolupráci mezi všemi zasahujícími složkami. „Do cvičení byly zapojeny všechny složky integrovaného záchranného systému, tedy desítky pražských policistů, hasičů a záchranářů, ale také strážníků Městské policie hlavního města Prahy a pracovníků Dopravního podniku hlavního města Prahy,“ popsal Hulan.

Figuranti z řad dobrovolníků a Střední policejní školy Ministerstva vnitra byli podle mluvčího pro své role zraněných či mrtvých hodnověrně namaskováni, aby bylo cvičení co možná nejreálnější.

Na zásah se přišli podívat ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) či pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). „Chceme, aby Česko stále patřilo mezi nejbezpečnější země světa. Proto policie pravidelně cvičí zásahy při teroristických útocích, přestože nám podle bezpečnostních složek v tuto chvíli nic podobného nehrozí,“ vzkázal Hamáček.

Policie na plánované cvičení upozornila už v minulém týdnu, chtěla tím předejít zmatku u veřejnosti. Větší část cvičení se konala přímo v nákupním centru, některé úkony se ale uskutečnily i na veřejně přístupných místech, na která dohlíželi městští strážníci. „Zraněné“ převezli záchranáři z Anděla do motolské nemocnice, kde byl aktivován cvičný traumaplán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…