Policie navrhla obžalovat Ratha a jeho spoluobviněné z korupce

01.03.2013 11:05

Protikorupční policie navrhla obžalovat poslance Davida Ratha a deset jeho spoluobviněných. Rath je od loňského května kvůli údajnému přijetí úplatku stíhán za korupci. Bez dalších podrobností to dnes ČTK řekl mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej.

Policie navrhla obžalovat Ratha a jeho spoluobviněné z korupce
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

Rath si údajně vzal sedm milionů za zmanipulování zakázky na opravu buštěhradského zámku. Loni v září policisté rozšířili jeho stíhání kvůli dalším údajným úplatkům. Bývalý středočeský hejtman je prý dostal za to, že zasahoval do soutěže na nákup zdravotnického vybavení pro kolínskou, kladenskou a mladoboleslavskou nemocnici. Poslanec obvinění odmítá.

Rath je od loňského května ve vazbě, kde zůstávají ještě dva jeho spoluobvinění. Soud zatím nepropustil ředitelku kladenské nemocnice Kateřinu Pancovou a jejího partnera - bývalého poslance Petra Kotta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …