Policie obvinila exšéfa ŘSD Brunclíka kvůli předraženému pronájmu

15.08.2013 12:17

Policie obvinila bývalého generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic Alfréda Brunclíka kvůli nevýhodné smlouvě na pronájem sídla společnosti na pražském Kačerově. "Zahájili jsme trestní stíhání jedné osoby," potvrdil Hospodářským novinám mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Policie obvinila exšéfa ŘSD Brunclíka kvůli  předraženému pronájmu
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Brunclík po svém příchodu v roce 2007 prodloužil kontrakt až do roku 2022. Za budovu platí společnosti 46 milionů korun ročně. Podle vládní analýzy je to třikrát víc než stojí kanceláře průměrné státní instituce. Současný šéf ŘSD David Čermák navíc říká, že budova svému účelu vůbec nevyhovuje.

Proč smlouvu prodloužil o tolik let, nechce Brunclík vysvětlovat. Redakci HN napsal, že mu jeho advokát doporučil o případu nemluvit. Kromě Brunclíka se v případu objevuje ještě jedna osoba - Michal Hala, vrchní ředitel proslulý okázalou oslavou narozenin. Ten sice smlouvu nepodepsal, ani neorganizoval soutěž, ale popřel, že tendr mohl vyhrát někdo jiný.

Utajení majitelé

Ředitelství silnic a dálnic ani neví, komu za pronájem vlastně platí. Jde o firmu, která začínala pod jménem Office Building Kačerov s utajenými vlastníky. Dnes se společnost jmenuje CIB Real Estate a podle jednatelky Hany Formánkové sídlí mateřská společnost koncernu v Holandsku.

Brunclík podepsal pouze prodlužující dodatek. Stěhování měl na začátku na starosti vrchní ředitel Michal Hala, který je dnes spolu s Brunclíkem obviněný kvůli korupčním pronájmům dálničních odpočívadel, napsaly dnešní HN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…