Policie řeší napadení novináře účastníky protestu proti vládě a ČT

19.11.2022 6:15

Policisté se zabývají napadením novináře serveru Aktuálně.cz účastníky protestu proti vládě a České televizi, který se odehrál 17. listopadu v Praze. Zjišťují, zda šlo, nebo nešlo o protiprávní jednání. Na twitteru to v pátek uvedla policie. Server Aktuálně.cz zveřejnil video ukazující dění při protestu a komentář svého reportéra Radka Bartoníčka.

Policie řeší napadení novináře účastníky protestu proti vládě a ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

"Incidentem zachyceným na videu se policisté zabývají a zjišťují, jestli se jednalo o protiprávní jednání nebo ne," uvedla policie. Závěr vyšetřování chce oznámit, až "to okolnosti dovolí", dodala.

Bartoníček uvedl, že při demonstraci mapoval celkové dění, dělal rozhovory a natáčel dav před sebou. Někteří jedinci se ho během té doby snažili dostat mimo čelo průvodu, přestože nikomu nebránil v pohybu, popsal. "Jeden z nich mi srazil mobilní telefon, kterým natáčím," doplnil. "Redakce našeho on-line deníku se ohrazuje proti vnímání role médií a novinářů jakožto subjektů konfliktů či jako reprezentantů jakékoliv strany sporů, o kterých nezávisle informujeme," uvedlo vedení Aktuálně.cz.

Server Romea.cz upozornil na rasistické urážky, které od jednoho z účastníků demonstrace zazněly směrem k redaktorovi ČT Richardu Samkovi. Zveřejnil video natočené během protestu.

Protestu proti vládě a ČT se ve čtvrtek v den výročí 17. listopadu 1989 a 1939 zúčastnily tisíce lidí. Prošly Prahou k budově ČT. Pochod zkomplikoval dopravu v Praze, policie zhruba na dvě hodiny uzavřela magistrálu ve směru z centra na Pankrác a dopravní podnik musel odklonit i náhradní autobusovou dopravu za metro C.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…