Policie se domáhala ve sněmovně dokumentů o Hamáčkově cestě do Moskvy. Žádné nejsou, divili se zákonodárci

28.06.2021 22:35

Sněmovna podpořila ministra vnitra Jana Hamáčka a odmítla policisty. Ti chtěli dokumenty o jeho cestě do Moskvy. „Zvukový záznam neexistuje a můžete si to prověřit sami,“ vzkázali zákonodárci.

Policie se domáhala ve sněmovně dokumentů o Hamáčkově cestě do Moskvy. Žádné nejsou, divili se zákonodárci
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Jan Hamáček v Interview ČT.

Vypadá to, že kauza ministra Hamáčka a jeho údajné cesty do Moskvy pokračuje. Policisté z národní centrály organizovaného zločinu dostali nyní od poslanců košem, když žádali o poskytnutí kompletního zvukového záznamu a písemných dokumentů z jednání stálé komise pro kontrolu vojenského zpravodajství, která se Hamáčkovým případem zabývala. To potvrdil i předseda Sněmovny Radek Vondráček.

Dolní komora tak údajně postupuje v případech, kdy policie může sama věc prověřit vlastními silami, bez pomoci poslanců. Vondráček navíc uvedl, že z jednání, které bylo uzavřené, neexistuje žádný zvukový záznam.

Ze žádosti, kterou poslali policisté Sněmovně, mimo jiné vyplývá, že se policie zabývá podezřením ze spáchání trestného činu ohrožení utajované informace a zneužití pravomoci úřední osoby. Není ale zatím jasné, zda jde kriminalistům přímo o Hamáčka.

Kauza kolem Hamáčkovy údajné cesty do Moskvy začala poté, co server Seznam Zprávy zveřejnil informaci, podle které chtěl nynější ministr vnitra v Rusku získat vakcíny Sputnik V výměnou za ututlání informace o vyšetřování výbuchu ve Vrběticích. Hamáček takové informace popřel a na médium podal žalobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…