Policie stíhá muže kvůli vyhrožování teroristickým útokem na pražskou školu

19.07.2019 18:01

Policisté z odboru Praha-venkov jih ve spolupráci s Europolem dopadli pětadvacetiletého muže, který podle nich v červnu vyhrožoval na facebooku teroristickým útokem na neurčenou školu v Praze.

Policie stíhá muže kvůli vyhrožování teroristickým útokem na pražskou školu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Policie tehdy kvůli anonymní výhrůžce posílila dohled u škol. Podezřelý se zdržoval v Británii, kriminalisté ho zadrželi po příletu do ČR, informovala dnes ČTK policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Podle policie šlo zřejmě o neuvážený čin, teroristický motiv kriminalisté vyloučili. Za šíření poplašné zprávy hrozí obviněnému až dva roky vězení.

„Jako motiv svého jednání mladý muž uvedl, že chtěl tímto způsobem na sebe upozornit a vzbudit reakce. S policisty spolupracuje a vyšetřování je proti němu vedeno na svobodě,“ uvedla Suchánková.

Případem se kriminalisté zabývali od 23. června, kdy pisatel zveřejnil výhrůžku na fiktivním facebookovém profilu. Policisté o ní informovali vedení všech pražských škol a posílili hlídky v jejich okolí. Do bezpečnostních opatření se tehdy zapojilo přes 300 příslušníků. Ve spolupráci s Europolem se podařilo vypátrat podezřelého. Policisté ho zadrželi ve čtvrtek odpoledne po příletu na pražské Letiště Václava Havla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…