Policie stíhá šedesátnici, která podněcovala na internetu k vraždě Čaputové

07.10.2019 19:28

Policie stíhá od minulého týdne šedesátiletou ženu, která podle kriminalistů na sociální síti podněcovala k vraždě prezidentky Slovenska Zuzany Čaputové. Za podněcování k trestnému činu ženě hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let. Na webu pražské policie o tom dnes informoval její mluvčí Jan Daněk.

Policie stíhá šedesátnici, která podněcovala na internetu k vraždě Čaputové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Příspěvek ženy policie objevila vlastním monitorováním sociálních sítí. „Vzhledem k tomu kriminalisté začali ve spolupráci s ochrannou službou na případu pracovat, podezřelou ženu ztotožnili a k věci vyslechli,“ uvedl mluvčí. Žena se k činu přiznala, stíhání je vedeno na svobodě.

Pro stejný trestný čin stíhá policie i bývalého radního Jesenice Martina Langa (dříve ODS), který na Facebooku podle kriminalistů vyhrožoval zabitím českému prezidentovi Milošovi Zemanovi a skupině poslanců. Lang v souvislosti se zdaněním náhrad vyplácených církvím mimo jiné napsal, že „Zeman je druhý Hitler a je nutné ho podřezat jako svini“. Poslance označil za „proradná prasata“, která je dovoleno zabíjet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…