Policie v Pardubicích vyhmátla černou hospodu. Osm lidí za zabedněnými okny

01.11.2020 13:12

Pomáhat a chránit? Policie v Pardubicích objevila otevřenou hospodu. Podnik měl zalepená okna a vchody zakryté dekami nebo záclonami. Ve chvíli, kdy šli situaci strážníci zkontrolovat, se několik hostů pokusilo o útěk přes kuchyň. I tak policisté chytili osm štamgastů. Zprávu přinesl irozhlas.

Policie v Pardubicích vyhmátla černou hospodu. Osm lidí za zabedněnými okny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Anketa

Myslíte či víte, že jste prodělali covid-19?

50%
hlasovalo: 8870 lidí

Pardubičtí strážníci jeli na místo ověřit udání o tom, že podnik už funguje nějakou dobu. Ve chvíli, kdy na dveře zabušili, okamžitě zhasla světa a přestala hrát hudba. Někteří hosté se také snažili před kontrolou utéct, ať už přes kuchyň nebo provozní prostory. U druhého východu už ale chytře čekala další policejní hlídka.

Do hospody na pardubickém sídlišti se vcházelo přes dveře ubytovny. Hosté museli, podle zprávy policie, nejprve zavolat na telefonní číslo pro rozvoz jídla, a teprve poté se přes dvojité dveře dostali do prostoru provozovny. Navenek se tedy zdálo, že se uvnitř nic neděje.

Jak vyplývá z videa, které pardubická policie zveřejnila na Twitteru, policisté při kontrole našli několik účtů, nedopitých piv, ale také přísedící štamgasty. Někteří se snažili tvrdit, že jsou v budově ubytovaní, provozní ale nedokázal tento fakt potvrdit.

Policie během kontroly pochytala osm osob. Případem by se měl zabývat správní orgán. Vládní opatření nařizující dočasné uzavření restaurací, barů a klubů platí od středy 14. října. Výjimku mají pouze výdejní okénka a hotelové restaurace, i ty ovšem musí zavřít do 20. hodiny večer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…