Policie v Ústeckém kraji přijala několik podnětů kvůli volbám

06.10.2018 16:56

Policie v Ústeckém kraji přijala několik podnětů kvůli podezření z možného pokusu o ovlivnění voleb, všemi se zabývá. Dílčí úkony, které ve věcech vyšetřovatelé provádějí, policie specifikovat nebude.

Policie v Ústeckém kraji přijala několik podnětů kvůli volbám
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

ČTK to dnes řekl mluvčí policie Daniel Vítek. Kriminalisté zasahovali přímo ve volebních místnostech v Ústí nad Labem a v Bílině na Teplicku.

„Všechny podněty jsem okamžitě prověřili a budeme se jimi nadále zabývat,“ uvedl Vítek. V ústecké čtvrti Krásné Březno v pátek nahlásila zapisovatelka policii případ, kdy najednou přišlo zhruba 30 voličů, kteří obvykle o volby zájem nemají. Navíc je údajně k volební místnosti přivezl automobil.

Podezřele mnoho lidí najedou přišlo volit v pátek do jedné volební místnosti v Bílině, podle členů volební komise přitom ani pořádně nevěděli, jak správně volit. V krušnohorské obci Moldava se zase v posledním týdnu před komunálními volbami přihlásilo k trvalému pobytu více lidí.

Policie prověřuje také obsahy volebních plakátů a hesel v Mostě a v Ústí nad Labem či oznámení lidí, kteří údajně nevěděli o tom, že jsou na kandidátce jedné ze stran v krajském městě.

Chomutovská policie už obvinila šestadvacetiletého muže z Teplic, který za úplatu přihlašoval do obce k trvalému pobytu lidi z Teplicka, aby jim tam vzniklo volební právo. Mělo by jít o Horu Svatého Šebestiána. V případě prokázání viny muži hrozí šest měsíců až tři roky vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…