Policie vyslýchá dvojici, kterou nechala Nagyová sledovat

02.07.2013 10:10

V kauze bývalé šéfky kabinetu premiéra Petra Nečase Jany Nagyové dnes budou v Praze vyslechnuti dva svědci. Novinky.cz píší, že se jedná o dva zaměstnance Úřadu vlády, které nechala Nagyová sledovat Vojenským zpravodajstvím. Nejprve prý bude vyslýchána Alena Hegrová a po ní by měl být vyslechnut její přítel a řidič Nagyové Jiří Pertl.

Policie vyslýchá dvojici, kterou nechala Nagyová sledovat
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Zadržená Jana Nagyová putuje do vazební věznice

Nagyová je prý nechala sledovat, protože se obávala provalení svého vztahu s Nečasem a zveřejnění majetkových poměrů. Pertl s ní totiž často jezdil do premiérova bydliště v Hrzánském paláci. Novinky.cz píší, že vojenští zpravodajci měli na pokyn Nagyové pořídit jejich fotografie, které byly vydávány za dílo novinářů a v konspiračně vedené komunikaci označovány jako „žrádlo pro psy“.

Jana Nagyová nechala sledovat vojenskou rozvědkou i manželku expremiéra Nečase Radku. Nagyová je obviněna z organizátorství trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby a podplácení. Hrozí jí rok až pět let vězení a momentálně se nachází ve vazbě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…