Policie zadržela Jana Kočku kvůli násilnému činu

13.07.2021 21:05

Policie dnes odpoledne zadržela v centru Prahy tři lidi podezřelé z násilné trestné činnosti. Podle důvěryhodného zdroje Práva je mezi nimi i podnikatel Jan Kočka, informují Novinky.cz.

Policie zadržela Jana Kočku kvůli násilnému činu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Trojici zadrželi v úterý pražští kriminalisté, kteří řeší loupeže. „Při realizaci v centru Prahy zadrželi trojici osob podezřelých z násilné trestné činnosti. Probíhají s nimi standardní úkony trestního řízení,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Zda je mezi zadrženými Kočka, nepotvrdila.

Na začátku února podle ČT policie navrhla obžalovat podnikatele Jana Kočku spolu s dalšími 25 lidmi a čtyřmi firmami z krácení daně. Podle detektivů pomocí fiktivních faktur připravili stát na daních zhruba o 150 milionů korun. Obviněna byla podle televize i Kočkova úklidová firma Prostor.

Kočka po obvinění z daňového úniku uvedl, že v souvislosti s kauzou pozastaví své členství v pražské ČSSD, jíž byl dlouholetým členem.


 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…