Policisté jsou prý taky u Janouška! Přinesli si beranidlo

13.06.2013 11:07

Rozsáhlé zatýkání Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, které začalo v noci na čtvrtek, míří do nejvyšších pater politiky. Detektivové se ve čtvrtek ráno objevili v mnoha institucích, včetně Úřadu vlády a Ministerstva obrany. Pohybují se i v kancelářích některých státních podniků a rovněž v prostorách vlivných pražských podnikatelů.

Policisté jsou prý taky u Janouška! Přinesli si beranidlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Akce začala po půlnoci na Úřadu vlády. Tam do půl jedné jednala vláda, po odchodu ministrů do budovy vnikli zakuklení policisté. Během rána se poté detektivové objevili například v Poslanecké sněmovně či na Ministerstvu obrany.

Došlo i na některé vlivné podnikatele. V Myšák gallery, kde má kanceláře vlivný pražský podnikatel Roman Janoušek, podle serveru Lidovky.cz probíhá zásah velmi dramaticky. Policistům údajně bylo ve vstupu bráněno a nakonec si k proniknutí do kanceláří prý museli přinést beranidlo.

Dále se detektivové objevili ve Škodově paláci, kde sídlí kanceláře pražského magistrátu, a rovněž v Lesích České republiky.

ParlamentníListy.cz dále zjistily, že razie probíhaly i v domech vlivného podnikatele Ivo Rittiga a bývalého náměstka Vrchního státního zástupce Libora Grygárka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…