Policisté prý našli u pražského exstarosty z ODS desítky milionů. Něco málo našli, přiznal novinářům, když mu sdělili obvinění

12.12.2014 8:13

Při domovních prohlídkách našla policie u bývalého starosty Prahy 11 Dalibora Mlejnského (ODS) miliony korun. Informuje o tom páteční Mladá fronta Dnes. Mlejnský je spolu s dalšími bývalými členy zastupitelstva Prahy 11 obviněn kvůli údajně nevýhodnému prodeji pozemků.

Policisté prý našli u pražského exstarosty z ODS desítky milionů. Něco málo našli, přiznal novinářům, když mu sdělili obvinění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Podle listu detektivové z protimafiánského útvaru ještě před volbami objevili při prohlídkách kanceláří úřadu i domácností u Mlejnského větší množství peněz. Podle informací, které si deník ověřil u tří zdrojů obeznámených s vyšetřováním, zajistila policie přes čtyři miliony korun v Česku a dalších 25 milionů našla v zahraničí.

Nejprve chce vše vysvětlit policii

„Něco málo u mě doma našli,“ potvrdil Mlejnský listu, že u něj detektivové našli peníze. Uvést přesné částky ale odmítl a o celé věci se nechtěl bavit s tím, že vše chce vysvětlit nejprve na policii. Na výslechu totiž ještě nebyl.

Policie zatím stíhá Mlejnského a jeho bývalé kolegy za zneužití pravomoci úřední osoby a za porušení povinnosti při správě cizího majetku. Měli prodat městské pozemky ve třech lokalitách pod cenou a způsobit tak škodu téměř 20 milionů korun.

Jak to na radnici chodilo, popsal opoziční zastupitel

„Prodat pozemek za mrzkou cenu a poté požádat na magistrátu o změnu územního plánu, která ve výsledku pozemek kupci třeba třikrát zhodnotí, to bylo používáno standardně,“ popsal praktiky používané v minulosti dlouholetý opoziční zastupitel Jiří Štyler (Hnutí pro Prahu).

Obvinění zastupitelé se hájí tím, že hlasovali na základě předložených materiálů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…