Policisté zajistili na Jihlavsku sedm migrantů ze Sýrie

01.10.2015 19:30

Policisté zajistili tento týden na Jihlavsku sedm migrantů ze Sýrie, z toho tři dospělé a čtyři děti ve věku od tří do 13 let. V osobním autě je převáželi dva občané Švédska. Cizince i s dětmi policisté eskortovali do záchytného zařízení Bělá-Jezová. Oba Švédové byli zadrženi. ČTK to dnes sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. "V současné době probíhá řízení o předání cizinců zpět na území Rakouska podle příslušných mezinárodních dohod," uvedla mluvčí.

Policisté zajistili na Jihlavsku sedm migrantů ze Sýrie
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Kvůli podezření ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení hranic ve formě spolupachatelství byli oba Švédové zadrženi a policisté cizinecké policie zahájili úkony zkráceného přípravného řízení. Byl také podán návrh na propadnutí vozidla, jímž cizinci cestovali.

Na přeplněné osobní auto s cizinci upozornil policisty občan v úterý 29. září krátce po 14:00 na linku tísňového volání 158. Volající uvedl, že na parkovišti u benzinové čerpací stanice na silnici I/38 na Jihlavsku se pohybuje osobní vozidlo Opel Astra Combi se švédskou registrační značkou, v němž je výrazně více lidí, než je povolený počet.

Policejní hlídka během půl hodiny vozidlo zastavila na silnici I/38 v katastru obce Červený Kříž. Auto řídil šedesátiletý Švéd, spolujezdcem byl jeho šestadvacetiletý krajan. Muži přepravovali na zadním sedadle a v zavazadlovém prostoru auta sedm běženců. "Vozidlo s běženci přijelo z Rakouska a mělo namířeno přes Českou republiku, Německo a Dánsko do Švédska. Syřané při policejní kontrole nepředložili platné doklady opravňující je k cestě a pobytu na území České republiky," uvedla mluvčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…