Politici mají novou fintu, jak zaměstnávat své příbuzné. Třeba sestra Jaroslavy Jermanové...

22.08.2016 15:44

Na nový způsob, jak zaměstnat příbuzné, přišli politici. Píše o tom server Euro.cz. Ukazuje to na příkladu poslankyně a kandidátky na středočeskou hejtmanku Jaroslavy Pokorné-Jermanové (ANO). Ta nechala v Poslanecké sněmovně zaměstnat svou sestru.

Politici mají novou fintu, jak zaměstnávat své příbuzné. Třeba sestra Jaroslavy Jermanové...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Podnikatelku ze středočeských Poděbrad Pavlínu Kuncovou zlákalo hnutí ANO před více než třemi lety. Stala se krajskou manažerkou ve Středočeském kraji a připravovala Babišovy lidi na troje úspěšné volby. Kuncová ale v hnutí nezačínala tak úplně od nuly. Její sestra, pozdější poslankyně a současná kandidátka na středočeskou hejtmanku Jaroslava Jermanová už tehdy byla oblastní šéfkou hnutí.

Celý text je ZDE

Po vstupu ANO do Poslanecké sněmovny v roce 2013 se navíc Kuncová stala poslaneckou asistentkou. Nikoli ale přímo u své sestry. To by bylo v přímém rozporu se sliby hnutí, že vyčistí českou politiku od tolik kritizovaných trafik. Kuncová nastoupila jako poslanecká asistentka u kolegy Jermanové Stanislava Berkovce, poslance a někdejšího televizního moderátora pořadu Rady ptáka Loskutáka.

Berkovec uvedl, že si ji vybral proto, že se velmi osvědčila jako manažerka v kampani. Na otázku, zda mu Kuncovou jako poslaneckou asistentku doporučila Jermanová, poslanec přímo neodpověděl. Uvedl ale, že si ji vybral sám.

Několik poslanců hnutí ANO ale týdeníku Euro řeklo, že Jermanová jim po volbách svou sestru jako poslaneckou asistentku doporučovala.

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…