Politik Vít Bárta oslaví čtyřicetiny

04.12.2013 9:23

Politik strany Věci veřejné Vít Bárta, který oslaví 5. prosince čtyřicáté narozeniny, byl v letech 2010 - 2011 ministrem dopravy ve vládě Petra Nečase. Letos v únoru převzal vedení strany Věci veřejné (VV), kvůli policejnímu vyšetřování ale minulý měsíc na funkci rezignoval, aby svou kauzou stranu nepoškozoval.

Politik Vít Bárta oslaví čtyřicetiny
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Vít Bárta volí

Bártu policie viní z toho, že v roce 2009 jako majitel bezpečnostní agentury ABL navedl tehdejšího agenta Bezpečnostní informační služby (BIS) Jana Petržílka k vynesení citlivých dokumentů. Případ podle dostupných informací souvisí s odposlechy lobbisty Romana Janouška a bývalého pražského primátora Pavla Béma.

Na tři roky poslancem

Bárta se narodil 5. prosince 1973, absolvoval střední zdravotnickou školu. Po nedokončeném studiu medicíny vystudoval Policejní akademii ČR v Praze, titul JUDr. získal na bratislavské Akademii policejního sboru. Jako vysokoškolák založil v roce 1992 původně pořadatelskou a později bezpečnostní agenturu ABL (dnes Mark2 Corporation Czech). Před vstupem do politiky působil jako její generální ředitel. V Poslanecké sněmovně zasedal od května 2010 do letošního srpna.

Bárta je ženatý, v létě 2010 si vzal tehdejší místopředsedkyni sněmovny Kateřinu Klasnovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…