Politik a zpěvák Kalousek má problém. Policie ho chce obžalovat

18.05.2012 9:04

Policie navrhla obžalovat pražského zastupitele za ODS a zpěváka Jana Kalouska. Kriminalisté muže viní z pojistného podvodu, řekla ČTK mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Údajně se podílel na machinacích s fakturami, které několik let prováděl jeden autoservis. Kalouskovi hrozí až tříleté odnětí svobody. Zastupitel svou vinu už dříve popřel.

Politik a zpěvák Kalousek má problém. Policie ho chce obžalovat
Foto: praha.eu
Popisek: Jan Kalousek přivítal fotografa Davida LaChapelle

"Spis jsme předali Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 1 s návrhem na podání obžaloby," uvedla mluvčí.

Kalousek se podle policie zapletl do trestné činnosti dnes už neexistujícího autoservisu, který vedl dvojí účetnictví - jedno pro finanční úřad a druhé pro pojišťovny. Údajně tak vznikla škoda ve výši 50 milionů korun. V případu podle dřívějších informací figuruje přes 70 lidí.

"Tuto informaci jsem se dozvěděl z médií. Žádný oficiální dokument jsem dosud neobdržel, proto se k tomu zatím nebudu vyjadřovat," reagoval zastupitel na dotaz ČTK.

Kalousek si v autoservisu nechal opravovat auto. O podvodu musel vědět

Kalousek si podle kriminalistů do tohoto servisu dal dvakrát opravit auto, takže o podvodu musel vědět. Prý se dohodli, že navýší fakturu za opravu vozu. To ale zastupitel odmítl. "Jednalo se o nějakou nesrovnalost v opravě vozu z roku 2006," řekl již dříve televizi Nova Kalousek.

Policie Kalouska obvinila letos v květnu, pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) v září uvedl, že případ zatím řešit nebude a počká, dokud nebude uzavřen. Pokud by se však prokázala vina zastupitele, bude ho žádat o vyvození důsledků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…