Politolog Robejšek mluvil v ČT o "černé straně". Lze ji prý porazit

27.03.2012 19:40

Odposlechy telefonátů podnikatele Romana Janouška a někdejšího pražského primátora Pavla Béma jsou pro společnost spíše přínosem, než ničitelem demokracie, je přesvědčen ekonom a politolog Petr Robejšek, který byl hostem úterního pořadu Interview ČT 24. Telefonáty vlivných mužů totiž konečně daly věci do pohybu. Nositelem změn však nemají být nové strany, ale silná osobnost z řad některé z těch již zavedených.

Politolog Robejšek mluvil v ČT o "černé straně". Lze ji prý porazit
Foto: Archiv PR
Popisek: Petr Robejšek

Zveřejněné odposlechy jsou podle politologa pověstnou poslední kapkou v poháru trpělivosti českého národa, který dokáže až překvapivě dlouho setrvávat v pasivitě a nechat si vše líbit. „Ta pasivita, kdy lidé nic neříkají a jen si brblají u piva, ta má svoje meze,“ uvedl v České televizi Petr Robejšek.

Jakási „temná strana“ prý existovala vždy a všude, rozdíl je tu pouze v intenzitě jejího působení. Česká republika je podle politologových slov svobodná ještě příliš krátkou dobu, než aby byla schopna se s takto závažným problémem jednoduše vypořádat už dříve.

Černou stranu můžeme porazit

„Černá strana zastiňovala mnohé, pokud jde o její životaschopnost, tak tu tak dobrou nemá, jak v současné době vidíme. Pokud je společnost schopná postavit se jí, tak nemá šanci přežít,“ je přesvědčen Petr Robejšek.

Řešení situace a impuls k novému řádu má podle politologa přinést člověk z některé etablované strany, který byl doposud spíše na okraji politiky, ale získá takovou podporu veřejnosti, že bude schopen nastolit nový pořádek v České republice.

„Najde se jeden člověk uvnitř nějaké strany, který se na první pohled zdál třeba jako dobrá figurka, ale on se osamostatní a na vlně společenské podpory se jako bílý rytíř snese nastolit nový řád,“ pohlédl do budoucnosti Petr Robejšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…