Polsko to tak nenechá! Tady máte ty migranty. Byli zfetovaní či opilí. Jsou zde záběry, strhla se bouře po zvířecím útoku v Itálii

29.08.2017 8:24

Případ znásilněné polské turistky a jejího zbitého přítele čtyřmi muži ze severní Afriky v italském letovisku Rimini dál žije svým životem. Do vyšetřování by se měly zapojit i polské úřady.

Polsko to tak nenechá! Tady máte ty migranty. Byli zfetovaní či opilí. Jsou zde záběry, strhla se bouře po zvířecím útoku v Itálii
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V italském Rimini došlo k několikanásobnému znásilnění polské turistky

Takovou dovolenou si polský pár patrně nepředstavoval ani ve svých nejhorších nočních můrách. Nejprve čtveřice mužů ze severní Afriky zmlátila do bezvědomí Poláka a poté se vrhla na jeho šestadvacetiletou přítelkyni. Bezbrannou ženu zbili a znásilnili. Na závěr děsivého útoku ještě mladý polský pár okradli o všechny cennosti. Muž se probudil z bezvědomí až v nemocnici, kde se léčí z těžkých zranění. Žena musela navíc absolvovat test na venerické choroby.

Oba turisté podle informací bulvárního listu Fakt pocházejí z města Lodž a několik příštích dní ještě stráví v nemocnici. Z Polska mezitím přicházejí na adresu pachatelů velmi ostré reakce. Náměstek ministra spravedlnosti Patryk Jaki dokonce na svém Twitteru požadoval pro pachatele trest smrti a dodal, že by se v jejich případě nebránil i mučení. Později své vyjádření poněkud korigoval s tím, že chtěl poukázat na krutost spáchaného trestného činu.

Anketa

Na čí straně sporu mezi premiérkou Polska a prezidentem Francie stojíte?

hlasovalo: 12883 lidí

Italské úřady již zahájily vyšetřování a vrchní žalobce v Rimini Paolo Giovagnoli dle amerického deníku The Washington Post uvedl, že jsou pachatelům na stopě. „Díky záběrům z bezpečnostních kamer a informacím obětí budeme moci násilníky vypátrat. Věřím, že to bude co možná nejdříve,“ uvedl Giovagnoli s tím, že policie má k dispozici také otisky prstů pachatelů. Do probíhajícího vyšetřování se však hodlá zapojit i polská strana.

Jak píše polský deník Gazetta Wyborcza, polský ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro poslal do Rimini zvláštní vyšetřovací tým. „Polský stát musí reagovat, když se polským občanům přihodí v zahraničí něco tak ohavného,“ cituje deník ministra a dodává, že v případě znásilnění s tak krutými důsledky hrozí pachatelům minimálně pět let ve vězení. Ministr dále dle serveru The News.pl dodal, že případ z Rimini dokazuje, že v zemích, kam přicházejí ve větší míře migranti, roste kriminalita.

Čtveřice mužů má dle svědectví obou obětí tmavou pleť, ale nešlo údajně o černochy. Italská policie předpokládá, že jde o ilegální migranty ze severní Afriky. Podle horké vyšetřovací verze měli být všichni ve chvílí spáchání trestného činu pod vlivem drog a alkoholu a pravděpodobně mají něco společného s prodejem drog. Tomu by nasvědčovalo svědectví mladého Poláka, podle kterého se čtyři násilníci chovali jako zvířata.

„Než jsem si stačil uvědomit, k čemu se schyluje, praštili mě lahví do hlavy a bili mě do té doby, než jsem upadl na zem. Chci na tuhle noční můru co nejdříve zapomenout, i když to bude těžké pro nás pro oba,“ připustil muž, který utrpěl těžká zranění v oblasti hlavy a jeho znásilněnou přítelkyni nakonec násilníci hodili do vody. Mladý polský pár si vyžádal v nemocnici společný pokoj a v neděli je navštívil také polský konzul.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…