Pomáháte uprchlíkům? Je to nevhodné pro děti, vyslechla si přítelkyně pobodaného muslima od úřednice

20.04.2016 20:34

Do povědomí veřejnosti se paní Jana Zahradníčková dostala poté, co byl před čtvrtrokem v České republice pobodán její muslimský přítel. Žena se však nedala zastrašit a dál se snaží pomáhat uprchlíkům, především v řeckém táboře Idomeni. Podle informací deníku Právo má však díky tomu problémy s úřady.

Pomáháte uprchlíkům? Je to nevhodné pro děti, vyslechla si přítelkyně pobodaného muslima od úřednice
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Menší uprchlický tábor pro rodiny s dětmi v Ankawě. Jde o křesťanskou čtvrť Arbílu, čtvrtého největšího města v Iráku

Jana Zahradníčková, která se mimo jiné snaží pomáhat uprchlíkům v táboře Idomeni poblíž řecko-makedonských hranic, jednoho dne dorazila domů z procházky a ve schránce našla výzvu, aby se dostavila k podání vysvětlení. Výzva přišla z Úřadu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD), resp. z brněnské odnože tohoto úřadu, protože žena žije se třemi dětmi v jihomoravské metropoli.

Zahradníčková má čtyři děti, ale nejstarší syn už je dospělý a vede vlastní domácnost. Další dvě děti chodí do školy a jedno do školky. „Problém je, že tím, že já se starám o uprchlíky, tak prý nemám čas na vlastní děti,“ sdělila žena deníku. V tomto duchu se prý vyjádřila úřednice, která chtěla vědět, kdo se stará o děti, když je Zahradníčková pryč. Dočetla se prý totiž v médiích, že dobrovolnice bývá pryč i měsíc.

Dáma prozradila, že děti bere s sebou a na místě je vždy tak tři dny. Do auta naloží humanitární pomoc, kterou se jí podaří získat v České republice, odveze ji do tábora v Idomeni a jede zpátky.   

„Pracovnice úřadu mi řekla, že si pečlivě prostudovala články, které o mně vyšly, a že jí to přijde nevhodné pro ty děti,“ dodala. Důrazně odmítá, že by své děti zanedbávala. Úřednice se k celé kauze odmítly vyjádřit. Zahradníčková jen doplnila, že ve čtvrtek přijde kontrola k ní domů a prověří, jak to v domácnosti chodí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…