Pomsta za Brno? Ve Zlíně ANO domlouvá koalici bez Čunka

04.10.2020 9:21

Vize nové nemocnice připravila lidovce v čele s hejtmanem Jiřím Čunkem v krajských volbách ve Zlínském kraji o prvenství. „Nemocnici jsem nedokázal vysvětlit,“ vyčítá si Čunek. Strany, které se staví proti nové nemocnici, tak zvažují koalici bez KDU-ČSL.

Pomsta za Brno? Ve Zlíně ANO domlouvá koalici bez Čunka
Foto: Archiv PL
Popisek: Bývalý hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek

Hnutí ANO si před lidovci udrželo těsný náskok, získalo 19,08 % hlasů a může už přemýšlet nad složením krajské koalice. KDU-ČSL s 18,62 % skončila druhá.

„Mysleli jsme, že vyhrajeme, ale je vidět, že ANO táhne. Byli jsme horší, to se nedá nic dělat. Nemocnici jsem nedokázal vysvětlit,“ řekl Čunek.

Lídr hnutí ANO, rožnovský starosta Radim Holiš se svým týmem hned včera večer začal vyjednávat s ODS, která má 10 %. Reálně se tak rýsuje koalice, která má vyšachovat současné obhájce stavby nové nemocnice – KDU-ČSL a STAN. Holiš naznačil, že Zlínskému kraji bude nejspíš vládnout čtyřkoalice ANO, Piráti, ODS a ČSSD. 

Hnutí ANO tak má možnost trochu se lidovcům „pomstít“ za dohodu ve vedlejším Jihomoravském kraji. Tam volby vyhrálo hnutí ANO, ovšem hned několik hodin po volbách byla oznámena dohoda lidovců, Pirátů, ODS a STAN o koalici bez vítěze voleb. Hejtmanem se má stát právě lidovecký kandidát Jan Grolich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…