Pop-Up Boutique Unique Unique bude letos určen celé rodině

27.04.2012 14:18

Od 14. do 23. května 2012 se uskuteční II. ročník projektu Pop-Up Boutique Unique Unique. Jeho tématem je tentokrát All For Family, a tak se zde zájemci o netradiční formy nakupování i zážitků setkají s prezentací a prodejem vysoce kvalitních produktů a služeb zaměřených na celou rodinu. Koncept vychází z tzv. pop-upu, který je založen na principu provizorního butiku s prezentací a prodejem produktů a služeb, především specifických nebo nových produktů, speciálních cen, limitovaných edic...

Pop-Up Boutique Unique Unique bude letos určen celé rodině
Foto: red
Popisek: Degustace, ilustrační foto

„Loňský ročník s tématem Žena ve městě, zaměřený na aktivní městskou ženu, byl z pohledu zúčastněných partnerů i návštěvníků úspěšný, a tak jsme se rozhodli jej zopakovat. Tentokrát dáme větší prostor partnerům, kteří se zaměřují také na děti a muže,“ říká Lucie Češpivová, jednatelka pořádající agentury Dorland.  

II. ročníku Pop-Up Boutique Unique Unique se zúčastní partneři nabízející produkty a služby z oblasti developerů, bydlení a designu, módy, kosmetiky, gastronomie apod. Ti všichni se představí v místě plném originálních nápadů, nikdy nekončící zábavy a téměř hmatatelné energie.

Unikátní prostor se zajímavou historií – rezidence Mostecká 21

Pro letošní ročník pop-upu se podařilo organizátorům získat skutečně mimořádný prostor. Společnost Orco, generální partner, poskytla rezidenci Mostecká 21. Jedinečný projekt s 55 bytovými jednotkami se nachází v historickém centru Prahy, jen pár kroků od Karlova mostu a Malostranského náměstí. Rezidenci tvoří čtyři budovy seskupené kolem centrálního nádvoří. Šestipodlažní uliční budova nabídne 32 bytů s jedinečnými výhledy na Pražský hrad, chrám sv. Mikuláše a z vyšších pater také na Petřín.  

Rezidence stojí na místě dvou gotických domů vystavěných po rozsáhlém požáru Malé Strany ve 2. polovině 15. století. V zadní části traktu domu jsou patrné zbytky hradeb ze 13. století, a také proto je soubor znám jako dům U Hradeb. Jeho stavba začala v roce 1930, v roce 1936 ale byla pozastavena kvůli problémům se základy. Po dalších průtazích byla stavba s použitím tehdy nejmodernějších technologií dokončena v roce 1964.

Pamětníci si jistě vzpomenou na to, že od roku 1964 do roku 2002 zde fungovalo legendární kino 64 U Hradeb. Svou existenci zahájilo premiérou filmu Starci na chmelu a hostilo i další premiéry mnoha slavných filmů tzv. nové vlny 60. let
20. století. Interiér kina byl řešen moderní architekturou, kino bylo vybaveno panoramatickou projekcí a stereo zvukem, v té době naprostou novinkou.

Akce se bude konat v prostorách nádvoří, zahrady i původního kina, a tak si přijdou na své nejen milovníci netradičních nákupních aktivit, ale také zájemci o nahlédnutí do těchto mimořádných míst z řad odborné i laické veřejnosti.

Fenomén pop-up

K prvním tvůrcům pop-upů patří newyorští a britští umělci, kteří je pořádali od 90. let 20. století. Vytipovali si opuštěnou budovu, uspořádali vernisáž a za pár dní výstavu zase sklidili. Vystavená díla byla k vidění pouze v rámci daného pop-upu, což jim dodávalo určitý nádech exkluzivity. Pokud se jedná o komerční značky, mezi průkopníky můžeme zařadit módní dům Commes des Garcons, který otevřel v roce 2004 pop-up v Berlíně. Mimořádný úspěch projektu inspiroval i další značky, např. Gucci nebo GAP. Mezi Mekky pop-upů dnes patří především New York, Londýn nebo Berlín.

Mediálním partnerem projektu jsou ParlamentníListy.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…