Popelka na Hrad, volají Holešovští. Prý naváže na Masaryka

21.08.2012 15:29

I Holešovská výzva se rozhodla představit svého kandidáta do prezidentských voleb. Stal se jím dle očekávání Slávek Popelka, neoficiální lídr protestního hnutí. Předlistopadový disident a posléze neohrožený kritik mafiánů má prý ideální předpoklady navázat na T.G.Masaryka.

Popelka na Hrad, volají Holešovští. Prý naváže na Masaryka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slávek Popelka

„Žijeme v přípravě přímé volby prezidenta ČR, která se uskuteční na začátku roku 2013. Je to první příležitost, kdy si mohou naši spoluobčané vybrat svého kandidáta na post, který zastávali v minulosti velikáni našeho národa,“ píše se v úvodu prohlášení Holešovské výzvy. A protože prý holešovští chtějí postupovat v tradici moudrosti a filozofie prezidenta Masaryka, vybrali jako svého kandidáta do prezidentské volby Slávka Popelku.

Ten je podle nich přirozenou autoritou, vůdcem a symbolem myšlenek Holešovské výzvy. A navíc prý má výhodu, že se nepodílel na vytváření současného prostředí, plného kamarádíčků a sponzorů současného režimu.

V následujícím životopise rekapitulují Popelkův život. Připomínají jeho minulost disidenta, který již od roku 1988 dával najevo odpor proti komunismu, mimo jiné v té době strávil celkem 40 dní hladovkou a několikrát byl rovněž uvězněn.

Po roce 1989 pracoval jako redaktor v regionálním tisku a rovněž studoval teologii a žurnalistiku. Podílel se například na činnosti hnutí Duha nebo Nového Hnutí. V roce 2011 vyzval národ k protestům proti Nečasově vládě.

V prosinci se pak stal symbolem společenství nespokojených občanů, které nazval Holešovská výzva.

Následně připomínají některé Popelkovy myšlenky, například že se v současné společnosti stala lichva a prostituce normálním způsobem obživy, nebo že důchody pro seniory byly rozkradeny do daňových rájů.

„Právě prezidentovi ČR bude náležet čestný a odpovědný úkol, stát se strážcem a záštitou demokracie pro všechny občany naší drahé vlasti,“ uzavírá Holešovská výzva svou prezentaci prezidentského kandidáta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…