Poplach v Británii. V příštích dvaceti pěti letech prý reálné hrozí kvůli uprchlíkům absolutní katastrofa

01.11.2015 14:02

V Německu, České republice a mnoha dalších evropských státech se horuje pro přijímání uprchlíků z důvodu stále klesajícího počtu původního obyvatelstva. Ve Velké Británii podle Národního statistického úřadu (ONS) populace roste raketovým tempem. Přesto právě tato skutečnost vzbuzuje velké obavy. Více informací včetně vyjádření šéfa UKIP Nigela Farage přináší britský deník The Express.

Poplach v Británii. V příštích dvaceti pěti letech prý reálné hrozí kvůli uprchlíkům absolutní katastrofa
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Podle odhadů ONS by se do roku 2040 měl počet obyvatel ve Velké Británii zvýšit ze současných 64,6 milionu na 74,3 milionu, tedy o téměř deset milionů, což je pro srovnání o 1,5 milionu více lidí, než dnes žije v Londýně. Jak Express uvádí, růst britské populace je opačným extrémem než ve většině evropských zemí, které čelí snižující se populaci. „Infrastruktura a veřejné služby nebudou schopny něco takového zvládnout. Dalším problémem je alarmující snižování volných zelených ploch v již tak přeplněné zemi,“ uvádí britský deník s tím, že během uplynulého roku bylo v celé zemi postaveno 160 000 nových domů, ale počet obyvatel vzrostl téměř o půl milionu. „Ve výsledku tak žije mnoho tisíc přistěhovalců v nevyhovujících podmínkách,“ varuje Express.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Jak Express poukazuje, během následujících dvaceti letech se hranice odchodu do důchodu ve Velké Británii zvýší ze 65 na 68 let, obrovské množství migrantů však do ekonomiky nijak nepřispívá. „Někteří nepracují, a přesto mají v rámci pravidel Evropské unie možnost žádat o sociální dávky. Mnozí s sebou přivádějí další rodinné příslušníky, a i když zemi opustí, na jejich děti musejí britští daňoví poplatníci i nadále přispívat. Je očividné, že vláda se nedokáže s takto nadměrným nárůstem obyvatelstva vyrovnat. Premiér David Cameron sliboval migraci v řádech desítek tisíc ročně, což byl hloupý a nesplnitelný slib. Cameron musel dobře vědět, že neexistuje žádný způsob, jak migraci v rámci EU snížit. Nejprve by musel o změně pravidel přesvědčit ostatní členské státy, nebo zemi vyvést z EU. Ani jedno, ani druhé však není pravděpodobné,“ soudí deník.

K prognózám Národního statistického úřadu se vyjádřil také šéf euroskeptické strany UKIP Nigel Farage, podle kterého je něco takového nepředstavitelné. „Přivítali jsme všechny migranty s otevřenou náručí, ale naše populace roste s rychlostí, jakou jsme si nedokázali představit. Kapacita našich škol, silnic, nemocnic, bydlení a infrastruktury dosáhla své horní meze. Tlak na místní služby v mém volebním obvodu je už nyní obrovský a situace se bude ještě dále zhoršovat. ONS ve své prognóze počítá, že od roku 2020 bude do země přicházet jen 185 000 lidí. Takový údaj se mi ovšem zdá vzhledem ke 330 000 příchozím v uplynulém roce až příliš optimistický. A to je ještě třeba vzít v úvahu rozhodnutí Davida Camerona, Angely Merkelové a celé Evropské unie otevřít své hranice Turecku s jeho 75 miliony obyvatel,“ upozornil Farage.

Vyjádření Nigela Farage máte k dispozici ZDE.

Podle Farage je zřejmé, že dokud Velká Británie neodejde z Evropské unie, obrovský nárůst populace nebude možné zastavit. „Pokud chceme toto číslo udržet v rozumných mezích, nemůžeme nadále zůstat v EU. V diskusích před referendem o budoucnosti Velké Británie uvnitř Evropské unie očekávám, že se budou zastánci setrvání ohánět růstem HDP. Ovšem kvalita života a blahobytu lidí se nedá měřit jenom ekonomickými čísly. Zkrátka a dobře, jestli chceme mít pod kontrolou migraci a dosáhnout udržitelného růstu populace, jenž bude moci naše infrastruktura zvládnout, musíme v nadcházejícím referendu hlasovat pro vystoupení z Evropské unie. Pro všechny z nás, kteří jsme astronomickými čísly spojenými s přistěhovalectvím a růstem populace znepokojeni, představuje referendum o EU velkou šanci, jak vrátit do naší politiky zdravý rozum a získat kontrolu nad hranicemi Velké Británie,“ konstatoval Farage.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…