Popularitě politiků vládnou Babiš se Stropnickým. A kníže se dočkal velké facky

09.04.2014 19:32

Nejdůvěryhodnějším politikem je momentálně ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš, kterému věří 53 procent Čechů. Naopak nejvíce lidé nevěří předsedovi komunistů Vojtěchu Filipovi a předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi.

Popularitě politiků vládnou Babiš se Stropnickým. A kníže se dočkal velké facky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Od posledního průzkumu v prosinci si Andrej Babiš polepšil o osm procentních bodů. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění .

Druhý je ministr obrany Martin Stropnický (ANO), jehož důvěryhodnost se zvýšila ze 45 na 50 procent. O třetí místo se dělí ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD), šéf Úsvitu Tomio Okamura a prezident Miloš Zeman. Důvěru jim vyslovilo 47 procent dotázaných. Stejný výsledek ale Okamurovi v prosinci stačil k prvenství v celém průzkumu.

Celý průzkum ZDE

Nejvíce si za poslední tři měsíce polepšili ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) a ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO), oba shodně o 12 procentních bodů. Jourové nyní důvěřuje 34 procent Čechů a Jurečkovi 17 procent.

Na konci žebříčku skončil guvernér České národní banky Miroslav Singer, jemuž vyslovilo důvěru sedm procent lidí. Jen o málo lépe na tom jsou ministr dopravy Antonín Prachař a ministr životního prostředí Richard Brabec (oba ANO). Souvisí to ale s tím, že všechny tři zná jen málo Čechů, konkrétně zhruba dvě pětiny.

CVVM zjišťovalo i to, kterým politikům lidé nejvíce nevěří. Nejhůře na tom je předseda komunistů Vojtěch Filip, nedůvěřuje mu 57 procent lidí. Předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi nevěří 53 procenta lidí a jen o dva procentní body lépe dopadl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…