Porošenko před setkáním s Obamou jednal s Kerrym

04.06.2014 10:11

Nově zvolený ukrajinský prezident Petro Porošenko se ještě před dnešní schůzkou s hlavou Spojených států Barackem Obamou sešel s šéfem americké diplomacie Johnem Kerrym. Tématem jednání byla podle portálu segodnya.ua podpora Washingtonu a také nedávné prezidentské volby na Ukrajině.

Porošenko před setkáním s Obamou jednal s Kerrym
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Kerry označil za klíčovou podporu, kterou Porošenko ve volbách na konci května získal, zvolen byl totiž se ziskem takřka 55 procent hlasů hned v prvním kole. Západ i Kyjev považují hlasování za důležitý krok k uklidnění hluboké vnitropolitické krize v zemi.

Porošenko má s Obamou jednat o hospodářské podpoře Ukrajině

Porošenko Kerrymu podle segodnya.ua poděkoval za pomoc a podporu, kterou Spojené státy Kyjevu poskytují. Právě americká hospodářská podpora Ukrajině má být hlavním tématem jednání mezi Obamou a jeho nově zvoleným ukrajinským protějškem.

Jednání Kerryho s Porošenkem, které se uskutečnilo ve varšavském hotelu Marriott, se zúčastnili také náměstkyně amerického ministra zahraničí pro evropské záležitosti Victoria Nulandová a americký velvyslanec na Ukrajině Jeffrey Payette.

Porošenko a Obama se v Polsku účastní oslav 25. výročí prvních částečně svobodných voleb vedoucích k pádu komunismu v Polsku. Do Varšavy ale přicestovala řada evropských státníků, kteří setkání využili i k debatám o aktuální ukrajinské krizi a jejích dopadech na bezpečnost v Evropě.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…