Poslali Rusy do p*dele. Neumřeli, jsou v zajetí

28.02.2022 15:00 | Ze sítí

Příběh vojáků, kteří na Hadím ostrově kladli Rusům odpor, i když to znamenalo jejich smrt, se objevil jak v Česku, tak v USA. Jak se však ukázalo, dotyční byli ruskými silami zajati. V sobotu ukrajinská pohraniční stráž uvedla možnost jejich přežití na základě reportáží ruských médií. A dnes ukrajinské námořnictvo potvrdilo, že dotyční jsou naživu, v zajetí v Sevastopolu.

Poslali Rusy do p*dele. Neumřeli, jsou v zajetí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ukrajinská vlajka

Anketa

Prožije český národ na území svého státu rok 2022 v míru?

52%
36%
12%
hlasovalo: 38559 lidí
Na začátku ruské invaze se v médiích objevila zpráva o tom, jak ruská loď varovala ukrajinské vojáky na Hadím ostrově v Černém moři, aby se vzdali, a předešli tak zbytečnému krveprolití. Ukrajinský voják pak ruskou loď poslal „do prdele“. Nic dalšího pak už z Hadího ostrova nezaznělo.

Prezident Zelenskyj uvedl, že všech třináct vojáků, kteří ostrov bránili, bylo při bombardování zabito. „Všichni pohraničníci zemřeli statečně a nevzdali se,“ oznámil dle CNN a dodal, že jim bude posmrtně udělen titul Hrdina Ukrajiny.

Nicméně vyznamenání se vojáci možná dočkají. Již v sobotu ukrajinská hraniční stráž s odkazem na ruská média uvedla, že by vojáci mohli být naživu v ruském zajetí v Sevastopolu. „Doufáme, že se naši hoši vrátí domů a informace o jejich smrti se nepotvrdí,“ uvedla hraniční stráž s tím, že ruská propaganda samozřejmě používá to, že se vojáci vzdali.

Dnes potvrdil, že třináct vojáků je naživu v ruském zajetí, hojně citovaný ukrajinský novinář Ilja Ponomarenko s odvoláním na ukrajinské námořnictvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…