Poslance od Peake naštvaly kvóty pro ženy. Přirovnal je ke stannému právu

14.11.2012 14:24

Poslance strany LIDEM Viktora Paggia rozčílil záměr eurokomisařky Vivian Redingové zavést čtyřicetiprocentní kvóty na zaměstnávání žen ve vedení firem. Podle poslance jsou jakékoliv kvóty diskriminační a navíc v tomto případě absolutně nejsou schopny zachytit rozmanitost života. EU by podle něj měla řešit důležitější věci.

Poslance od Peake naštvaly kvóty pro ženy. Přirovnal je ke stannému právu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exposlanec Viktor Paggio

„Místo abychom budovali skutečně fungující jednotný trh, evropskou dopravní infrastrukturu a rozvíjeli justiční a policejní spolupráci v boji proti organizovanému zločinu, vysilujeme EU otázkami, koho si podniky smí či nesmí dosadit do dozorčích rad,“ píše na svém blogu poslanec Paggio.

Jako zastánce rovných příležitostí je poslanec Paggio logicky odpůrcem jakýchkoliv kvót. V situaci, kdy může být odmítnut někdo schopnější, protože nevyhovuje požadované kvótě, nelze podle něj mluvit o rovnosti. „Kvóty jsou diskriminační,“ konstatuje.

Pozitivum je prý v tom, že většina zastánců kvót je chce zavést jen dočasně, aby se „nakoplo“ zastoupení žen. „Jakási obdoba stanného práva, kdy stát dočasně potlačí osobní svobody, aby zajistil své přežití a tudíž jejich dlouhodobou ochranu,“ přirovnává poslanec. Ani to však prý nic nemění na to, že kvóty jsou zcela mylný koncept.

Sociální inženýři podle něj mají představu, že ženy a muži jsou stejní. „Já jsem přesvědčen o tom, že muži a ženy jsou jiní a tuto rozdílnost naopak vítám. Ženy více tíhnou k jedněm povoláním, muži k jiným,“ píše. V různých profesích je podle něj různá míra zastoupení žen a jedinou cestou, jak to vyřešit, je nastavení rovných podmínek a odstranění diskriminace.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…